............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ

Η αλλιώς: “Οποιαδήποτε πρόοδος στη ζωή δεν προκύπτει από το συμβιβασμό αλλά από την τόλμη, από την τυφλή υποταγή στην παρόρμηση”.

Πριν 26 χρόνια, όταν στην αρχή των σπουδών μου στις ΗΠΑ, πρωτογνώρισα το «BDSM» και άρχισα να εισέρχομαι συνειδητά σε αυτόν τον χώρο, το πιο αισθητό πρόβλημα που υπήρχε δεν ήταν τόσο η έλλειψη υποτακτικών γυναικών που να έχουν ανακαλύψει και καταλάβει τον ερωτικό τους προσδιορισμό, ή κάποιων έμπειρων  Κυριάρχων, αλλά η σχεδόν ανυπαρξία σχετικής πληροφόρησης.

Δεν υπήρχε η δυνατότητα να αντληθούν πληροφορίες σχετικά με το Χ ή το Ψ από κάποια πηγή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αξιόπιστη.

Οι μεν “μυημένοι” Κυρίαρχοι, όταν και εάν αποφάσιζαν να μιλήσουν, παρουσίαζαν τα πράγματα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, τις περισσότερες φορές απέχοντας παρασάγγας ο ένας από τον άλλον, οι δε υποτακτικές τους απλά ακολουθούσαν τις ορέξεις των Κ τους, περίπου ασυναίσθητα, όσο για τους τίτλους των βιβλίων που κυκλοφορούσαν τότε, δεν αποτελούσαν την καλύτερη πηγή ενημέρωσης.

Το 1985 (φαντάζομαι και παλαιότερα, όμως τo όριο του γράφοντος είναι κάπου εκεί) το BDSM ήταν τόσο συγκεχυμένο, ακαθόριστο και ασαφές που ακολουθούσαμε περισσότερο το ένστικτό μας, πειραματιζόμενοι και “μαθαίνοντας” στην ουσία μαζί με τις υποτακτικές μας.

Σήμερα –εκτός της πληθώρας των άλλων μέσων- το Ιντερνετ προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα / ευκολία πρόσβασης σε κάθε είδους πληροφόρηση τόσο σε γραπτό, όσο σε φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό σχετικά με το BDSM, (σημαντικός παράγοντας για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν γνωρίσει τον χώρο)

Ετσι, όποιος/α το επιθυμεί, έχει πάμπολλες ευκαιρίες και πηγές γνώσης και κατατόπισης, απείρως περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν.


Όμως σε ένα χώρο που συνεχώς αλλάζει, που διαρκώς ελευθερώνεται και που ανελλιπώς γεννά ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις, δημιουργεί ακόμα πιο μακρινές διαδρομές, αξιώνει ακόμα πιο εξειδικευμένες καταστάσεις αλλά και πιο σφαιρικές ματιές, σε ένα χώρο που ρέει ασταμάτητα, πολλές (κυρίως νεοεισερχόμενες στο χώρο) υποτακτικές γυναίκες, παρ’ όλο που προσλαμβάνουν τα παραπάνω οφέλη θεωρητικής γνώσης, εξακολουθούν να διακατέχονται από ένα δικαιολογημένο εν μέρει αλλά και ταυτόχρονα αδικαιολόγητο κόμπιασμα και μια αβουλία κινήσεων.

Θεωρώ ότι το να αφιερώσει κάποιος χρόνο και ενέργεια στη ζωή του, για να ανακαλύψει αλλά και να βιώσει τον ερωτισμό του, είναι ένας στόχος που ΠΡΕΠΕΙ να επιτευχθεί., ασχέτως αν ο καθένας πορεύεται σύμφωνα με το πώς αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες του και προπάντων τι τίμημα είναι έτοιμος να καταβάλει για να τις γευτεί.

Επίσης, θεωρώ ότι όσο και να διαβάσει κάποιος γύρω από το BDSM, από τις καταστάσεις που το γέννησαν και το εξέλιξαν, από τις τεχνικές και τις πρακτικές του, την ύπαρξη των διάφορων tools και accessories και την χρησιμοποίηση τους, την ποικιλία των status κλπ κλπ κλπ, δεν πρόκειται ποτέ να το γνωρίσει ουσιαστικά, αν δεν πληρώσει με το μόνο νόμισμα που απαιτείται, και αυτό δεν είναι άλλο από την πράξη.

Δεν αρκεί να γνωρίζεις, πρέπει και να εφαρμόζεις. Δεν αρκεί να μιλάς, πρέπει και να πράττεις.

Κανενός είδους θεωρητική γνώση στον ερωτισμό, δεν επαρκεί αν δεν συνοδεύεται και από πράξη.

Στον κόσμο του BDSM, δεν μπορείς να κινηθείς χωρίς ψυχή, μηχανικά. Μόνο ο άνθρωπος που θα περάσει στην πράξη, θα μπορέσει πραγματικά να κατανοήσει τον χώρο μας, να νιώσει και να καταλάβει τα θέλω του, ίσως και τον εαυτό του μέσα απ αυτά, και παράλληλα ν’ αντιληφθεί το ανούσιο των όσων παρουσιάζονται ως δήθεν γενικοί κανόνες, δήθεν καθολικά πρωτόκολλα των δήθεν «ιερών βιβλίων» που το διέπουν και τελικά λειτουργούν ως πλαίσια που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης του, δίνοντας έμφαση στο “κάνε” αντί στο “βίωσε”.

Μόνο με την πράξη θα καταλάβει πως όλα αυτά τα στερεότυπα, τον απομακρύνουν από την μοναδικότητα της κάθε σχέσης και από την αλληλεπίδραση των μερών που την αποτελούν και την οικοδομούν κάθε φορά ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Κανείς δεν θέλει να μπει σε ένα τέλμα, όσο οργανωμένο (?) κι αν αυτό παρουσιάζεται.

Η διαδικασία της D/s σχέσης επηρεάζει σε έναν (μικρότερο ή μεγαλύτερο) βαθμό την ζωή της υ και αν είναι λάθος επιλογή, ιδίως όταν αυτό το λάθος οφείλεται στην μη σωστή κατανόηση του πλαισίου, ίσως στην μετά Κ εποχή, εμποδίσει την ομαλή συνέχεια της ή την γρήγορη μετάβαση της στην ομαλότητα αν προτιμάτε.

Πόσο σύνηθες είναι να βρει στο ξεκίνημα των αναζητήσεων της κάποιον/α μυημένο/η στον χώρο; Mάλλον σπάνιο είναι και έτσι οι περισσότερες καταφεύγουν στο ίντερνετ.

Οι εποχές του ΙRC πέρασαν και πλέον πολλοί διαδικτυακοί τόποι την περιμένουν. greekbdsmcommunity.com
collarme.com
fetlife.com
alt.com
...

Στην χώρα μας, κατά καιρούς διοργανώνονται events και meetings δίνοντας την ευκαιρία σε όσους/ες το επιθυμούν να συμμετέχουν και να γνωριστούν, παρ’ όλα αυτά όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο BDSM, είναι και θα παραμείνουν άγνωστοι μεταξύ τους.

Το BDSM φαντάζει σε πολλές υποτακτικές, ως μια δύσκολη, (πολλές φορές είναι) πορεία σ’ έναν άγνωστο κόσμο, σαν ένα ταξίδι στα τροπικά δάση του Αμαζονίου ή μια διαδρομή στο κέντρο του Μανχάταν, που εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους, αλλά που παρέχει μοναδικές συγκινήσεις, και φυσικά ενώ καλούνται οι ίδιες να αποφασίσουν αν, πότε και πως θα το κάνουν, δεν μπορούν χωρίς τον κατάλληλο οδηγό…

Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια, δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν υπάρχουν φύλακες... Ολα είναι δούναι και λαβείν

Πως μπορεί λοιπόν μια υ, σε μια τόσο μεγάλη διαφορετικότητα απόψεων και ανομοιότητα αντιλήψεων, να διακρίνει και να αναγνωρίσει αυτόν τον έμπειρο ή κατάλληλο γι αυτήν Κ που θα γίνει ο οδηγός της στις διαδρομές που επιθυμεί να βιώσει, ή αυτή την παλαιότερη υ που βρίσκεται πιο κοντά στα θέλω της ώστε να την βοηθήσει να καταλάβει περαιτέρω;

Βεβαίως, η αξιολόγηση της κάθε άποψης, θέσης και τοποθέτησης είναι στην κρίση της κάθε υ, όμως η σκέψη μου οδηγεί κάπου αλλού.

Πως μπορεί να σχηματίσει μια εικόνα, αρχικά για αυτό που πραγματικά επιθυμεί και στη συνέχεια για το πώς θα το ζήσει, αν παραμείνει απλός θεατής-αναγνώστης;

Στο ίντερνετ, (και στο φόρουμ), κυκλοφορούν πολλές καλές πληροφορίες, σκέψεις και ιδέες, αλλά και πλήθος ανοησιών σχετικά με το BDSM, όμως φρονώ πως δεν υπάρχει δικαιολογία ικανή ώστε να κάνει κάποια υ να διστάσει να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και εν τέλει να βιώσει τον ερωτισμό της.

Oσες λοιπόν θέλουν πραγματικά να μάθουν από πρώτο χέρι για τι πράγμα διαβάζουν στο ίντερνετ, αλλά και εδώ μέσα, μπορούν να το κάνουν.

Αρα γιατί σε πολλές υπάρχει διστακτικότητα; Γιατί τόση αμφιβολία και τόσο μεγάλος ενδοιασμός; Δικαιολογημένη η αρχική αμφιταλάντευση και η προκαταρκτική επιφύλαξη. Αδικαιολόγητη η βιασύνη και η πρεμούρα. Χρειάζεται η αρμονία ανάμεσα σε δισταγμό και ανυπομονησία, χρειάζεται η απαραίτητη γνώση και κατανόηση…

Γιατί όμως κάποιες δεν το τολμούν; Γιατί φεύγουν ή παραμένουν φοβισμένες ή άπρακτες;

Αυτό που μπορώ να υποθέσω, πέρα από την μοναδικότητα σκέψης και λοιπών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε υ, είναι ότι ακριβώς επειδή το αντικείμενο του BDSM είναι τόσο αχανές και τόσο χαοτικά ανοιχτό, έχει έναν όγκο παραπληροφόρησης (και ανοησίας) δυσανάλογο με τον κόσμο που ασχολείται σοβαρά και συνειδητοποιημένα με αυτό. Ετσι ο καθένας μπορεί να αυτοβαπτιστεί ως “ειδήμων” και να εκφέρει άποψη ελαφρά τη καρδία και αβρόχοις ποσίν, είναι δε, πολλοί που το κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι χιλιάδες θεωρητικολογίες που κατακλύζουν το ίντερνετ (και το φόρουμ) περισσότερο μπερδεύουν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρουσιάζω στο νήμα, νομίζω ότι μια λύση βρίσκεται στο παρακάτω “ρητό” και video clip που παραθέτω.

Ιf you spend all your time trying, then all you're doing is trying. So don't try. Just do


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου