............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μαster (και Dom) σε γάμο με vanilla

Ποτέ μα ποτέ δεν κατάλαβα όσους δηλώνουν Μaster ή Dom και παρ' όλα αυτά επιλέγουν μια vanilla για συνταξιδιώτη στο μονοπάτι της ζωής τους.

Είναι δυνατόν το ερωτικό κομμάτι να παίζει τόσο μηδαμινό ρόλο γι' αυτούς;

Αυτό το εντελώς έξω από την ψυχοσύνθεση τους (σύμφωνα βέβαια με το status που δηλώνουν οι ίδιοι) που βιώνουν στην καθημερινότητα τους επί χρόνια, μέσα από τον γάμο τους, δεν τους ασφυκτιά; Δεν τους μαραζώνει; Πως ένας Κυριαρχικός αποδέχεται ένα τόσο μεγάλο και μίζερο συμβιβασμό και μάλιστα για ένα μάκρος χρόνου που μπορεί να φτάσει έως και το τέλος της ζωής τους;

Από την άλλη, τι Master και τι Dom μπορεί να είναι κάποιος, και εν πάση περιπτώσει τι Κυριαρχική νοοτροπία και στάση ζωής, μπορεί να έχει/είναι η ακόλουθη συμπεριφορά;

Μέσα στον γάμο και με τη σύζυγο παρόν, αποδέχονται την καταπίεση των θέλω τους, αλλά όταν η σύζυγος απουσιάζει ή κοιμάται το παίζουν σούπερ ντούπερ μαστερς και έχουν και σκλάβα, η οποία φυσικά και να πεθαίνει δεν μπορεί να τους ενοχλήσει όταν βρίσκονται στο σπίτι, στα ψώνια, στις επισκέψεις κλπ κλπ κλπ

Που είναι η αυθεντικότητα πάνω σε αυτό και που η Κυριαρχικότητα;

Εντελώς άρρωστο, παράλογο και fake είναι κατά την γνώμη μου.

Κοροϊδεύουν (πρωτίστως) τον εαυτό τους, αλλά και τη σύζυγό τους και τον κοινωνικό - συγγενικό τους περίγυρο και την υ τους και το περιβάλλον της υ που γνωρίζει τη σχέση.

Φυσικά πάνω απ' όλα ο άνθρωπος, αλλά τι στο διάολο, δεν μπορεί κάποιος να έχει σταθερές και πάνω σ' αυτές να πορευτεί αγέρωχα και αρσενικά και να επιλέξει μια σύντροφο που να του κάνει, σε βαθμό τέτοιο που και η καθημερινότητα και ο ερωτισμός να είναι υπέρ της συμβίωσης και της συντροφικότητας και όχι κατά;

Γιατί Master σε γάμο με βανίλα και όχι Master σε γάμο με την σκλάβα του;
Γιατί Κυριαρχικός σε γάμο με βανίλα και όχι σε γάμο με την υποτακτική του;

Και τελικά τι κόλλημα είναι αυτό με τις ταμπέλες όταν το περιεχόμενο απέχει παρασάγγας; O καφενές του χωριού δεν μετατρέπεται σε Hard Rock Cafe, eπειδή θα βάλει στην πρόσωψη του μια επιγραφή νέον!


2....................

Για μένα ο Κυρίαρχος είναι πρωτίστως αυθεντικός. Εάν συμβεί μέσα στον γάμο, αρχικά πρέπει να είναι παρόν στο "πρόβλημα" που θα προκύψει, να το δει κατάματα και στη συνέχεια να βρει και να δώσει τη λύση

1. Να βγάλει την υποτακτικότητα της γυναίκας του και να το ζήσουν μαζί. Εστω κι αν αυτό σημαίνει να πειραματιστούν από "κοινού".
2. Αν δεν συμβεί το παραπάνω, να χωρίσει, αναλαμβάνοντας εξ' ολοκλήρου τις ευθύνες του, ώστε ούτε αυτός να ταλαιπωρηθεί, ούτε την σύντροφό του να ταλαιπωρήσει, ούτε τις υ που θα συναντήσει εξωσυζυγικά στον δρόμο του.

Σε κάθε περίπτωση, την ημέρα βανίλας και την νύχτα μαστερ, εφόσον κοιμάται ή απουσιάζει η σύζυγος, τις καθημερινές βανίλας και ένα Σάββατο που μπορεί να λείψει δικαιολογημένα από το σπίτι να φοράει τον μανδύα του μαστερ σε έξοδο με την υ, κατά προτίμηση σε συνοικιακό ξενοδοχείο ή στο σπίτι της υ, μόνο pathetic μου κάνει.

3...........................

Kάποιοι/ες φορούν μανδύα και υποδύονται ρόλους. Γι' αυτούς ίσως να δουλεύει το "βάζω τον μανδύα στη ντουλάπα μέχρι να τον ξαναχρειαστώ" ή "ώρα ν' αλλάξω ρόλο", για κάποιους όμως δεν μπορεί να δουλέψει έτσι. Και ο λόγος που δεν μπορεί είναι ένας, απλός και ξεκάθαρος. Δεν γουστάρουν να προσποιούνται κάτι που δεν είναι, δεν κάνουν κέφι να στερούνται τον ερωτισμό τους, ούτε να αποποιούνται την προσωπικότητα τους.

4.........................

Λάθος κατά τη γνώμη μου είναι να αποσυνδέουμε τον ερωτισμό μας από την σύντροφό μας. H σχέση είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός. Δεν μπορεί να αποφασίζεις να κάνεις οικογένεια και τα κριτήρια σου να είναι λογιστικά. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αν αποκλείσεις ή παραβλέψεις τον ερωτισμό από τον γάμο σου, εκτός από το να κοροιδεύεις τον εαυτό σου ότι θα είστε ευτυχισμένοι με την σύντροφό σου, είναι εθελοτυφλία για την κακή εξέλιξη που θα έχει.

5.........................

Iδίως για έναν άνθρωπο με Κυριαρχική ψυχοσύνθεση/προσωπικότητα, μπορεί να υπάρχει ισορροπία, πληρότητα, αρμονία και τελικά ευτυχία, αν καταπιέζεται στην καθημερινότητα του στα βασικά γι' αυτόν;
"Αιώνες προπαγάνδας μας έμαθαν να κοιτάμε καχύποπτα την ευτυχία. Να ταυτίζουμε την απόλαυση με τη διαφθορά. Να φορτωνόμαστε τύψεις κάθε φορά που κάνουμε το κέφι μας. Τόσο έχει ποτίσει, μέσα μας αυτό το φαρμάκι, που θεωρούμε φυσικό να μετανιώνουμε για τη... χαρά!

Ωστόσο, και αφύσικο είναι και απάνθρωπο. Γιατί, τελικά, η φύση του άνθρωπου ζητάει την ευχαρίστηση. Το να ταυτίζουμε την απόλαυση με την αμαρτία, είναι σαν να αρνιόμαστε στον άνθρωπο τη φύση του.

Η σαθρή λογική του πουριτανισμού βασίζεται σε αυθαίρετες (και κρυφές) προϋποθέσεις. Διαιρεί τις απολαύσεις σε “ανώτερες” και “κατώτερες” ή ψυχικές και σωματικές (λες κι ένα άψυχο σώμα μπορεί να φάει ή να κάνει έρωτα...). Όλες όμως οι απολαύσεις είναι ίδιες: από τις αισθήσεις ξεκινάνε (ναι - και η μουσική και η ζωγραφική, όπως και το φαΐ και ο έρωτας) και στην ψυχή νιώθονται. Όρια ανάμεσα σώμα και ψυχή δεν υπάρχουν, μια ενότητα είμαστε ψυχοσωματική.

Ας αφήσουμε που η διαίρεση ανάμεσα σε ανώτερες και κατώτερες απολαύσεις προϋποθέτει και μιαν αξιολόγηση - και με ποια άραγε κριτήρια δουλεύει αυτή η βαθμολογία; Γιατί πρέπει ένα άριστο pate de fοis gras aux truffes να είναι κατώτερο σαν απόλαυση, από μια άθλια παράσταση του Αντώνιος και Κλεοπάτρα;

Από όλες τις προπαγάνδες η πουριτανική είναι η πιο επικίνδυνη. Ελευθερωθείτε! Παρατήστε τις τύψεις και τις αναστολές και απολαύστε τη ζωή αυτή - κι αν υπάρχει άλλη, θα απολαύσετε και την άλλη! Κανένας Θεός δεν μπορεί να είναι τόσο μικρόψυχος, που να σας τιμωρήσει επειδή χαρήκατε...

N. Δήμου"

6.............................

Σέβομαι την επιλογή του κάθε ανθρώπου, στο πως επιθυμεί να ζήσει τις στιγμές του και θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατέκρινα μια εξωσυζυγική σχέση, ιδίως της γυναίκας. Αυτή και μόνο αυτή γνωρίζει τι την οδήγησε σε τέτοια απόφαση.

Από την άλλη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι
1. Μια M/s σχέση (όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι) μπορεί να υπάρξει όταν η s είναι μέσα σε ενεργό γάμο, τόσο από συναισθηματικής - εγκεφαλικής άποψης, όσο και από πρακτικής. πχ, ελέγχου, διαθεσιμότητας, σημάδια στο σώμα κλπ

Στη συνέχεια

2. Ενας Kυριαρχικός που τιτλοφορεί τον εαυτό του ως Master, πιστεύω πως όχι απλά δεν έχει καμία ανάγκη να κάνει κάτι κρυφά από την σύντροφό / σύζυγο / ερωμένη / υποτακτική / σκλάβα του, αλλά ακόμα περισσότερο καταπιέζει την ψυχοσύνθεση του και ενεργεί εναντίον της προσωπικότητας του, όταν δεν έχει το θάρρος να πληρώσει το ανάλογο τίμημα για να βιώσει τα θέλω του, όπως αυτός επιθυμεί.

3. Απιστία προς τον σύντροφό της, θεωρώ ότι πράττει η γυναίκα ακόμα και από την στιγμή που στο μυαλό της υπάρχει η σκέψη κάποιου άλλου, ανεξαρτήτως αν είναι vanilla, sub ή slave.

4. Ο Κυρίαρχος δεν χάνει την κυριαρχικότητα του όταν πάει στον μανάβη, στον χασάπη ή οπουδήποτε αλλού ή όταν δείχνει την συντροφικότητα του, αλίμονο, απεναντίας την χάνει όταν πράτει μη Κυριαρχικά σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής του. Το τρέχω μην τυχόν μου βάλει τις φωνές η vanilla σύζυγος ή το φοβάμαι μη μου φέρει το τηγάνι στο κεφάλι αν με πιάσει να μιλάω στο msn και ταυτόχρονα διατάζω ή γαμοσταυρίζω την υ μου, απέχει έτη φωτός από το πως εγώ αντιλαμβάνομαι την Κυριαρχία.

5. Μaster = και στήριγμα της υ. Αλλο πράγμα είναι στην δουλειά του και δεν μπορώ να τον ενοχλήσω με τηλέφωνο και άλλο δεν μπορώ να στείλω ούτε sms μη τυχόν το δει η σύζυγος του. Αλλο πράγμα να ξέρει η υ ότι μόλις o K της, βρει ευκαιρία από την εργασία του θα επικοινωνήσει ή ακόμα και θα την διακόψει αν είναι ανάγκη και άλλο να περιμένει πόοοοτε θα μπορέσει να το σκάσει από την σύζυγο για να καλέσει χαμηλόφωνα από την τουαλέτα ή βγάζοντας τον σκύλο βόλτα. Αλλο πράγμα να ξέρει η υ ότι το τηλ του Κ είναι ανοιχτό προς αυτή 24/7 και άλλο να έχει ολιγόωρη καθημερινή και πενθήμερη πρόσβαση.

7..........................

Μπορείς να αγαπήσεις και ερωτικά τον/την σύντροφό σου, αν δεν βιώνεις τον έρωτα, το σεξ, το παιχνίδι που επιθυμείς μαζί του/της; Αν δεν τον/την ποθείς; Αν καταπιέζεις τον ερωτισμό σου και τις σεξουαλικές σου ανάγκες μαζί του/της; Πως θα αγαπήσεις στο όλο του, τον/την ερωτικό/ή σου σύντροφο αν δεν μπορείς να μοιραστείς μαζί του/της ακόμα και τον "εμετό" σου; Πως μπορείς να αγαπήσεις ουσιαστικά κάποιον/α την στιγμή που το χαλί που μαζί πατάτε, έχει από κάτω του κρυμμένα, πάθη, πόθους, μυστικά, φαντασιώσεις, βίτσια, ακάλυπτες δίψες...;

Tώρα βάλε όλα τα παραπάνω σε ένα μάκρος χρόνου που μπορεί να φτάσει και ως το τέλος της ζωής σου.

8.......................

Για μένα τα παραδείγματα του τύπου
1. "μου αρέσει πολύ το sex, ωστόσο έχω επιλέξει για σύζυγό μου μια ασεξουαλική"
2. "είμαι αριστερός εκ πεποιθήσεως αλλά παντρεύτηκα μια που είναι μέλος της χρυσής αυγής"
3. "τρελαίνομαι για ταξίδια και εκδρομές, αλλά η γυναίκα μου είναι αυστηρώς σπιτόγατα"
κλπ

ΔΕΝ κολλάνε. Σχέση κάνεις με άνθρωπο που ταιριάζεις, που υπάρχει ταύτιση, που είναι δίπλα σου και κοιτάτε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση...
Πόσο μάλλον σχέση ζωής.

9...................................

προσωπικά όταν αναφέρομαι στον ερωτισμό του BDSM, φεύγω κατά πολύ από το σεξ, αλλά και από την ερωτική φλόγα, όπως τουλάχιστον αυτή μπορεί να υπάρχει ως γενική και μονοδιάστατη έννοια στον vanilla "κόσμο".

Ο ερωτισμός που υπάρχει στο D/s, όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι, είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει τη σχέση σε μια υψηλότερη, πολυδιάστατη, και εξελικτική κατάσταση συνείδησης και βάθους που να της προσδώσει τόση δύναμη και δραστική ισχύ που να υπάρχει πληρότητα (ή το επίπεδο έλλειψης να είναι τόσο, ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα αν προτιμάτε), ακόμα και στην απουσία σεξ λόγω απόστασης ή άλλου λόγου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

1 σχόλιο: