............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Eίναι αρρώστια (!) το BDSM;

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, όταν ανακαλύπτουν διάφορα σκιρτήματα που δείχνουν με εμφανή ή πιο συγκαλυμμένο τρόπο, μια απόκλιση του ερωτισμού και της σεξουαλικότητάς τους από τα κοινωνικά πρότυπα και τα χρηστά ήθη, πνίγουν μέσα τους αυτή την επιθυμία, πολλές φορές δε, κατηγορούν τον εαυτό τους θεωρώντας τον ως άρρωστο!

Είναι δε, πολλές οι φορές που οι “vanilla”, παρασυρόμενοι από συντηρητισμό και περιχαράκωση ιδεών και νοημάτων, εκφράζουν την ίδια άποψη, μεταξύ αυτών δυστυχώς και πολλοί με επιστημονική ειδική κατάρτιση, πχ ψυχολόγοι, ψυχίατροι…, ως μια προπαγάνδα που στραγγαλίζει τον ερωτισμό και βασίζεται μόνο σε στείρες κοινωνικές νόρμες και ανόητες ηθοπλασίες.

Το παρακάτω κείμενο, παρουσιάζει τα επιστημονικά κριτήρια που η οποιαδήποτε σεξουαλική παρέκκλιση μπορεί να θεωρηθεί ως πάθηση!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ (DSM-IV*) ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΡΗΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι για να επιβεβαιωθεί η σεξουαλική παρέκκλιση και να θεωρηθεί ψυχιατρική πάθηση που απαιτεί θεραπεία, απαιτούνται δύο απαραίτητες προϋποθέσεις:

α.Να διαρκεί για περισσότερο από 6 μήνες
β.Να προκαλεί σοβαρή δυσφορία ή διαταραχή στη κοινωνική και επαγγελματική ζωή ή σε άλλους σημαντικούς τομείς της λειτουργικότητας του ατόμου, λόγω των φαντασιώσεων, των παρορμήσεων και της συμπεριφοράς.

Αν το β ΔΕΝ υφίσταται, τότε μιλούμε για απλή παραλλαγή της σεξουαλικής συμπεριφοράς και OXI για σεξουαλική παρέκκλιση!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Vanilla σχέση...


(Τι είναι η "vanilla σχέση" για τους ανθρώπους του εναλλακτικού ερωτισμού, για όσους έχουν επιλέξει συνειδητά το BDSM life style;)

Eίναι εκεί που δεν υπάρχει ίχνος εσωτερικού αισθησιασιακού ενθουσιασμού, ούτε μια στάλα… ερωτικής έξαρσης.

Η βανίλα σχέση έχει το ανύπαρκτο ερωτικό και εγκεφαλικό πάθος δυο πουλιών.

Δεσμός με σωστό φέρσιμο, περιχαρακωμένος από τα κοινωνικά πρότυπα και τα χρηστά ήθη. Αφημένος σε μια στείρα συμβατικότητα που σε κρατάει σε στασιμότητα. Tυποποιημένη, άχρωμη και άοσμη μορφή ερωτικής και σεξουαλικής “έκφρασης”

Με παντελή έλλειψη του να παραφέρεσαι, με πλήρη απουσία της απογείωσης. Με ανυπαρξία έξαψης, φλογερότητας και πόθου. Με στέρηση του να παραληρείς από χαρά και καύλα.

Που είναι το πάθος; Που βρίσκεται η τρέλα; Που υπάρχει η εξερεύνηση των νέων πτυχών της σεξουαλικότητας; Που υφίσταται η εξέλιξη τους; Που εδρεύουν η ικανοποίηση, η επιθυμία, η δίψα, η λαχτάρα…; Όλα αυτά που αποτελούν ενδόμυχη ανάγκη;

Τι νόημα έχει η ζωή χωρίς αυτά; To να κάνεις το ταξίδι έξω από ασύμμετρη σχέση, είναι σαν να μην ζήσεις καθόλου την ουσία του ερωτισμού σου και το μάξιμουμ της σεξουαλικότητας σου. Σε βάθος, όλο και πιο βαθειά.

Πρέπει να τολμήσεις, οφείλεις στον εαυτό σου να προσπαθήσεις…

Δρόμος δύσκολος, αλλά όμορφος... Ιδιάζων...

Ο δρόμος άγνωστος και ως άγνωστος διεγείρει και "φόβο"... μα ποιός θέλει τα εύκολα; τα βολετά; αυτά που ξέρεις ότι θα συμβούν πριν καν αρχίσουν και που τελικά είναι τόσο μα τόσο βαρετά;

Πόσο θέλεις και πόσο σου αρέσει το αναπάντεχο; το απρόοπτο; το απροσδόκητο; το ανέλπιστο; Και όλα αυτά σε ένα δρόμο απόλυτα ελεγχόμενο για τη μη εκτροπή του οχήματος και της πορείας του, από τον Κυρίαρχο που έχει τη θέση του οδηγού.

Το βλέπεις δύσκολο? ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ... Με τι ηδονικά τοπία μυαλού όμως στη διαδρομή... και τί ωραίος ατέλειωτα ηδονικός ορίζοντας σκέψεων και αισθήσεων να ξεδιπλώνεται!!!...

Σκέψου το

Απλά...