............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ/υποταγή ή αλλιώς ΑΡΣΕΝΙΚΟ/θηλυκό


Eχω γράψει πολλές φορές πως σέβομαι την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου και θα ήμουν ο τελευταίος που θα μεμφόμουν τις επιλογές που ο καθένας κάνει στη ζωή του σχετικά με το πώς θα βιώσει τον ερωτισμό του.

Προσωπικά όμως θεωρώ, ότι η πιο υγιής ερωτική σχέση είναι η ασύμμετρη, φυσικά έξω από οριοθετημένους γενικούς κανόνες, ενιαία πρωτόκολλα και στερεότυπα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την μοναδικότητα της καθεμιάς και την αλληλεπίδραση των μερών που την αποτελούν, οικοδομώντας την, κάθε φορά ξεχωριστά και ιδιαίτερα.

Φαντάζομαι είναι εύκολο να αντιληφθείς ο/η κάθε αναγνώστης/τρια, λαμβάνοντας υπόψη του/της τα παραπάνω, πως για μένα το KYΡΙΑΡΧΙΑ/υποταγή είναι το όλον. Ως ετεροσεξουαλικός, στην έννοια "ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" τοποθετώ το "ΑΡΣΕΝΙΚΟ" και στην έννοια "υποταγή" εγκαθιστώ το "θηλυκό".

Πιστεύω στην έννοια "Σεβασμός", αλλά όχι στην έννοια "Ισότητα" ανάμεσα στα δύο φύλλα. Θεωρώ τον Αντρα και την Γυναίκα συνοδοιπόρους, αλλά με ξεκάθαρους, αδιαμφισβήτητους και αδιαπραγμάτευτους ρόλους στο όποιο ταξίδι τους.

Αυτόν του Αντρα ως οδηγού και της γυναίκας ως συνοδηγού[B].- [/B]Μακριά, έξω και πάνω από ηλίθιες αντιπαλότητες και στείρους ανταγωνισμούς για το ποιός, πότε και πόσο θα έχει το τιμόνι. Στο πόστο του ο καθένας. Εκαστος εφ' ω ετάχθη

Εν κατακλείδι, φρονώ πως είναι υποχρέωση του Αντρα να διατηρήσει ζωντανά και χωρίς εκπτώσεις τα αρχέγονα γνωρίσματα του ηγέτη του προστάτη και του κυνηγού και παράλληλα την υποταγή της γυναίκας στο Αρσενικό ως αναπόσπαστο κομμάτι έκφρασης, δικαίωμα, αλλά και προνόμιο της θηλυκότητας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου