............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η ελευθερία της υ


Aν αναφερθούμε στην υποταγή με έννοιες όπως "αλήθεια, ουσία, αυθεντικότητα, ειλικρίνεια, δύναμη..." τότε, όχι εύκολα αλλά σίγουρα, μιλάμε μόνο για κάτι χωρίς όρους.

Η υ που θα πάψει να αναλώνεται ξιφασκώντας με το έξω της, αλλά στοχεύσει πραγματικά στο μέσα της, καταφέρνοντας να κόψει σκοινιά και να αποτινάξει αλυσίδες, ανακαλύπτοντας όλα αυτά που την φοβίζουν, την φρενάρουν και τελικά την δεσμεύουν, αν βρει την μπόρεση όχι απλά να συμφιλιωθεί μαζί τους αλλά να πάει μακρύτερα από την καθολική αποδοχή τους, φτάνοντας στο σημείο να τα αγαπήσει, αδιαφορώντας για το φαίνεσθαι, αψηφώντας την περιχαρακωμένη κοινωνική ηθική που την μεγάλωσαν, κωφεύοντας στο τι θα πουν οι άλλοι, αγνοώντας τα περί χρηστών ηθών, περιφρονώντας τον στημένο καθωσπρεπισμό και τα κοσμικά κλισέ..., θα βιώσει μια μοναδική και πρωτόγνωρη ελευθερία.

Μια τέτοια ελευθερία, θα της προσδώσει το σθένος εκείνο που κάνει την επιλογή της ανεξίτηλη σφραγίδα εν πλήρη αυτογνωσία. Μια τέτοια ελευθερία δεν οχυρώνεται σε όρους, αλλά βιώνεται μόνο άνευ όρων. Μια τέτοια ελευθερία επιτυγχάνεται στην ουσιαστική D/s σχέση. Μια τέτοια ελευθερία πορεύεται στην ολοτητά της, με την παράδοση της ίδιας της ελευθερίας της στον Κ της.

Δύσκολος δρόμος μα συνάμα συναρπαστικά μαγικός. Και σε όσους/ες αναφωνήσουν, “δρόμος ουτοπικός”, θα τους απαντήσω “για όλους είναι η ζωή, για λίγους είναι να τη ζ ή σ ο υ ν”

Πολλοί/ες στον χώρο του BDSM αναφέρονται στην απαραίτητη δέσμευση συνδέοντας την όμως με τον χρόνο και την διάρκεια της σχέσης.
Για μένα λίγη σημασία έχει ο χρόνος. Είναι αυτό που αποτυπώνει μοναδικά ο Λειβαδίτης:

"Στην πιο μικρή στιγμή μαζί σου, έζησα όλη τη ζωή"

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ/υποταγή ή αλλιώς ΑΡΣΕΝΙΚΟ/θηλυκό


Eχω γράψει πολλές φορές πως σέβομαι την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου και θα ήμουν ο τελευταίος που θα μεμφόμουν τις επιλογές που ο καθένας κάνει στη ζωή του σχετικά με το πώς θα βιώσει τον ερωτισμό του.

Προσωπικά όμως θεωρώ, ότι η πιο υγιής ερωτική σχέση είναι η ασύμμετρη, φυσικά έξω από οριοθετημένους γενικούς κανόνες, ενιαία πρωτόκολλα και στερεότυπα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την μοναδικότητα της καθεμιάς και την αλληλεπίδραση των μερών που την αποτελούν, οικοδομώντας την, κάθε φορά ξεχωριστά και ιδιαίτερα.

Φαντάζομαι είναι εύκολο να αντιληφθείς ο/η κάθε αναγνώστης/τρια, λαμβάνοντας υπόψη του/της τα παραπάνω, πως για μένα το KYΡΙΑΡΧΙΑ/υποταγή είναι το όλον. Ως ετεροσεξουαλικός, στην έννοια "ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" τοποθετώ το "ΑΡΣΕΝΙΚΟ" και στην έννοια "υποταγή" εγκαθιστώ το "θηλυκό".

Πιστεύω στην έννοια "Σεβασμός", αλλά όχι στην έννοια "Ισότητα" ανάμεσα στα δύο φύλλα. Θεωρώ τον Αντρα και την Γυναίκα συνοδοιπόρους, αλλά με ξεκάθαρους, αδιαμφισβήτητους και αδιαπραγμάτευτους ρόλους στο όποιο ταξίδι τους.

Αυτόν του Αντρα ως οδηγού και της γυναίκας ως συνοδηγού[B].- [/B]Μακριά, έξω και πάνω από ηλίθιες αντιπαλότητες και στείρους ανταγωνισμούς για το ποιός, πότε και πόσο θα έχει το τιμόνι. Στο πόστο του ο καθένας. Εκαστος εφ' ω ετάχθη

Εν κατακλείδι, φρονώ πως είναι υποχρέωση του Αντρα να διατηρήσει ζωντανά και χωρίς εκπτώσεις τα αρχέγονα γνωρίσματα του ηγέτη του προστάτη και του κυνηγού και παράλληλα την υποταγή της γυναίκας στο Αρσενικό ως αναπόσπαστο κομμάτι έκφρασης, δικαίωμα, αλλά και προνόμιο της θηλυκότητας της.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Oι ευθύνες της υποτακτικής μέσα στη σχέση

Μια υποτακτική μπαίνει σε μια D/s σχέση. Ωστόσο έχει τη ζωή της, τις υποχρεώσεις της, τις ευθύνες της, έξω και πριν από την σχέση.

Ως ποιό σημείο θα αφήσει κατά μέρος άλλες ευθύνες της ζωής της για να ανταποκριθεί στις επιταγές α) της υποταγής της ή β) του Κυρίου της;

Σκεφτεται μια παλιά υ:
"Όχι λίγες φορές έχουν κονταροχτυπηθεί oi ευθύνες της ζωής μου με τις ανάγκες ή τα απαιτούμενα της υποταγής μου.

H κατάλληλη λέξη είναι εναρμόνιση μεταξύ Κ και υ. Δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί και να σταθεροποιηθεί μέσα στη σχέση, απαιτεί δουλειά και από τα δύο μέρη, ωστόσο τον πρωταρχικό ρόλο τον παίζει η καθοδήγηση του Κ.

Ενα σημείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, στο να δοκιμαστεί η εναρμόνιση, είναι τυχόν αλλαγή της ζωής-καθημερινότητας του ενός από τα δύο μέρη ή και των δυο, κατά τη διάρκεια της σχέσης. (Αλλαγή τόπου κατοικίας, αλλαγή ωραρίου δουλειάς, αλλαγή πάγιων υποχρεώσεων κλπ)

Η έννοια σύνεση πρέπει και να κατοικεί στο μυαλό του Κ αλλά και να βρίσκεται σε εγρήγορση. Η ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των δυο, όπως και το πόσο καλά γνωρίζει ο Κ την υ του, αλλά και σε ποιό βαθμό συνεχίζει να την γνωρίζει ολοένα και εσωτερικότερα, θεωρούνται στοιχεία απαραίτητα, σε κάθε περίπτωση.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πλειοψηφία vs Μειοψηφία

Τελικά, (επαναφέρω το ερώτημα) μπορεί να ορίζουμε τον ερωτισμό μας, (και άλλα ζητήματα) πως θα τον απολαμβάνουμε, πως θα τον γευόμαστε, πως θα τον βιώνουμε… βάση των δεδομένων και των κανόνων που θέτει η πλειοψηφία; H έστω βάση των μέτρων και προτύπων που φαίνεται να παρουσιάζει δημόσια η πλειοψηφία;

Να τονίσω, ότι βάση του συντάγματος, όλοι εμείς εδώ, κρινόμαστε παράνομοι διότι:
Aρθρο 5β1. Καθένας είναι ελεύθερος να αναπτύσει την προσωπικότητα του, εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το σύνταγμα και τα χρηστά ήθη

Αρχή προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
"Ως χρηστά ήθη νοούνται οι αντιλήψεις περί ηθικής του μέσου πολίτη".

Άρειος Πάγος
"ως κριτήριο των χρηστών ηθών χρησιμεύει το περί ηθικής συναίσθημα του κατά γενική αντίληψη χρηστού, έμφρονος και υγιώς σκεπτομένου κοινωνικού ανθρώπου"

Ουσιαστικά η πλειοψηφία, κρίνει ως παράνομους όσους αποτελούν (δλδ την μειοψηφία) τον χώρο του BDSM. Θεωρώ δεδομένο πως όλοι μας θα συμφωνήσουμε πως όσα βιώνουμε στο BDSM απέχουν έτη φωτός μακριά από τις αντιλήψεις περί ηθικής του μέσου πολίτη.

Για όσους δεν το καταλάβατε, να το γράψω και απλοϊκά ή υπεραπλουστευμένα αν προτιμάτε:
Oσοι διατείνονται υπέρ των νόμων και κανόνων της Ελληνικής κοινότητας ΒDSM (όταν και αν αυτή δημιουργηθεί) και της αυστηρής - νόμιμης εφαρμογής τους απ όλους, λόγω της αποδοχής τους από την πλειοψηφία, της ανάγκης τους να κινούνται σε νόμιμα πλαίσια κλπ , στην ουσία με το να ανήκουν στον χώρο του BDSM, παρανομούν ως προς τους νόμους και τους κανόνες του Ελληνικού κράτους.