............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"ΜASTER"

Ο Κυρίαρχος που ως επιπλέον γνώρισμα και ως περαιτέρω χαρακτηριστική ιδιότητα έχει την επιθυμία να ορίζει τη ζωή της σκλάβας του, σε βαθμό που να αγγίζει το απόλυτο. Κάπως έτσι ή κυρίως έτσι δίνεται ο ορισμός του Master στον χώρο του BDSM.
Η γνώμη μου είναι πως μπορούμε να το δούμε από τρεις διαφορετικές σκοπιές:

Αιρετική
Ενα ακόμα στερεότυπο, μια ακόμα ταμπέλα, ένας ακόμα τίτλος που ήταν ανάγκη να κατασκευαστεί από τον άνθρωπο για να εκφράσει από επιθυμίες έως κομπλεξ, σε έναν συγκεκριμένο ερωτικό χώρο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ενας μανδύας που ο καθένας τον φορά και αυτοπροσδιορίζεται πάνω στη λογική "ότι δηλώσεις είσαι". Ένα ένδυμα που κάποιοι πιστεύουν ότι σου πάει (αποδοχή - επιδοκιμασία) και κάποιοι όχι (περιφρόνηση –αποδοκιμασία) Και τα δυο κριτήρια καθαρά υποκειμενικά.

(Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν στο μέλλον κάποιοι χρησιμοποιήσουν ανώτερους “τίτλους” όπως Grand Master, O’Master, Supreme Master, Superior Master κλπ)

Ρομαντική - ιδανική
Μια πηγή ενέργειας και δημιουργίας, ένας φάρος καθοδήγησης και έμπνευσης, μια ομπρέλα προστασίας και σταθερότητας, μια αγκαλιά μεγαλοψυχίας και δικαιοσύνης, ένα χάδι στοργής και τρυφερότητας, ένα χαστούκι αυστηρότητας και πειθαρχίας, μια ματιά αποφασιστικότητας και ειλικρίνειας, μια αύρα ωριμότητας και ισχύος, ένας ποταμός γνώσης και εμπειρίας, μια πορεία μάθησης και διδασκαλίας, ο δρόμος εσωτερικότητας και εμβάθυνσης...


Ρεαλιστική - πρακτική

Α. Ως ταμπέλα
Το status που προσδιορίζει τα θέλω αυτού που το φέρει. Ασχετο αν μπορεί ή κατά πόσο μπορεί να τα υποστηρίξει.

Β. Ως ιδιότητα
Ο Κυρίαρχος που μπορεί να ισορροπεί και να προσεγγίζει σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό την αρμονία αυτών που σκέφτεται, αυτών που λέει και αυτών που κάνει σε ότι αφορά τη ζωή του και τη ζωή της υποτακτικής/σκλάβας του.

Γ. Ως βίωμα
1. Oπως δεν υπάρχει κανένας καθολικός κανόνας για το τι / πως πρέπει να είναι μια M/s σχέση, έτσι δεν υπάρχει και κανένας καθολικός κανόνας για τι / πως πρέπει να είναι ένας Μaster. Αυτός καθορίζει το πλαίσιο και βρίσκει ή δεν βρίσκει υποτακτική να συναινέσει στην παράδοση του ελέγχου της.
2. Δεν σημαίνει πως ο έχων επιλέξει το status Μaster βιώνει μόνο 24/7 σχέση/εις. Από τη μια, η επιθυμία του για βαθειά δέσμευση είναι εντελώς ασύνδετη με το πώς γεύεται τις στιγμές του ερωτικά, μέχρι αυτή να καρποφορήσει, από την άλλη μπορεί να απολαμβάνει μια ουσιαστική σχέση 24/7 και παράλληλα να έχει και άλλη-ες σκλάβα-ες ή και υποτακτική-ες. Επίσης δεν αποκόπτει η ιδιότητα του Master από το αρσενικό, το να χαίρεται τον έρωτα όταν δεν είναι σε σχέση.

...............

Δύσκολος δρόμος, βαριά ευθύνη... Αρκετοί μπορεί να δοκιμάσουν, λίγοι μπορούν να πετύχουν. Ο μόνος κριτής, η πορεία της σχέσης.

................

Μεγάλη σημασία έχει αυτό το ρημάδι το “πρακτικά”,  αρκετοί στον χώρο του BDSM ή το αγνοούν ή το έχουν ξεχάσει ή ελάχιστη σημασία του δίνουν ή απλά δεν μπορούν να το υποστηρίξουν με βάση το status τους.
Aπό την άλλη, ο καθένας κουβαλάει τις αλήθειες του, γι αυτό και όλες οι απόψεις λίγο πολύ έχουν το δίκιο τους, είτε αυτές αποτυπώνουν το ιδεατό που έχουν στο μυαλό τους κάποιοι, είτε καταγράφουν την άποψη που προκύπτει από τις εμπειρίες τους.
Όμως, θέλω να σταθώ σε μερικά σημεία
1. Παρ’ όλες τις εθιμοτυπίες που παρουσιάζει ο χώρος μας, η ζωή έρχεται να αποδείξει πως όλα, αυτή τα ρυθμίζει και τα ορίζει τελικά. Όσες ταμπελίτσες και να φτιάξουμε και ότι νόημα να προσδώσουμε σε κάθε μια, όλα αποδεικνύονται ή καταρρίπτονται, εκεί έξω. Δεν υπάρχουν καθολικοί κανόνες.
Σύμφωνα με τη θεωρία που "επικρατεί" στον χώρο, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν Masters αμόρφωτοι και ακαλλιέργητοι. Πρακτικά υπάρχουν. Όταν κάποιος έχει στη σχέση του το Κυριαρχείν και τον πλήρη έλεγχο της συντρόφου του 24/7, ακόμα και στο λεγόμενο κατώτατο μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο να ανήκει, πως θα τον ονομάσουμε;
2. Αντιθέτως υπάρχουν περιπτώσεις πραγματικά μορφωμένων και καλλιεργημένων ανθρώπων που δηλώνουν Masters και ενώ στη θεωρία σκίζουν, στη πράξη δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.
3. Υπάρχουν και Masters που και το Κυριαρχείν το έχουν και στο πρακτικό κομμάτι s/m μια χαρά είναι, αλλά δεν κάνουν sex! Ούτε καν στοματικό!
4. Ας μη ξεχνάμε πως έχει γραφεί από Master, πως "ο οργασμός δεν είναι σκοπός του BDSM" (!)
5. Οι υποτακτικές/σκλάβες δεν εμπιστεύονται status, εμπιστεύονται άνθρωπο και όσα λαμβάνουν απ’ αυτόν καθημερινά. Μόνο στη μεταξύ τους επικοινωνία και στην 24/7 τριβή, ενισχύεται ή ασθενεί η ιδιότητα που το κάθε μέλος έχει προσδώσει στον εαυτό του, πάντα με κύρια ευθύνη του Master.
6. Η κάθε ουσιαστική σχέση, πόσο μάλλον η M/s , χωρίς διαθεσιμότητα χρόνου και από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.
Τι πρέπει να κάνει αυτός που νιώθει τα, κατά την γνώμη του, χαρακτηριστικά του Master αλλά λόγω πχ επαγγελματικών υποχρεώσεων έχει λιγοστό αλλά και ακανόνιστο χρόνο να διαθέσει; Υπάρχει κάποιος που θα του απαγορεύσει ή που θα τον κρίνει για το πώς θα διανείμει τον χρόνο του στη σχέση του και πως θα την ονομάσει, ακόμα και αν έχει τη σύντροφό του συνεχώς κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι; Καλό είναι να μιλάμε για δέσμευση, είναι όμως φρόνιμο να θυμόμαστε πως “αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός….”
7. Τι γίνεται με τα ζευγάρια που είναι σε πλαίσιο M/s και μένουν σε πόλεις με μεγάλη χιλιομετρική διαφορά μεταξύ τους; Θα τους ορίσει κάποιος αν είναι ευτυχισμένοι ή όχι σε ότι βιώνουν, αν πρέπει να μετονομάσουν την σχέση τους σε D/s κλπ; Η κάθε σχέση προσδιορίζεται ΜΟΝΟ από τον Κ και την υ. Δεν χρειάζονται ούτε "νονοί", ούτε κριτές.
8. Νομίζω πως πρέπει να μη μένουμε στην επιφανειακή πλευρά των πραγμάτων και να προσπαθήσουμε να μη παρασυρόμαστε από την υποκειμενικότητα μας ή την άγνοια μας. Eτσι ίσως καταλάβουμε πως κάποιος που για μας (?) δεν είναι Master, Dom ή ότι άλλο, είναι μια χαρά για την υ του, και τελικά όσα κριτήρια και να βάλουμε για ένα status την τελική κρίση και αξιολόγηση, την κάνει η σχέση του ή οι σχέσεις του.
9. Σχετικά με τις λακούβες που έχει ο δρόμος του Master, ο στίβος της ζωής για τον κάθε άνθρωπο είναι γεμάτος απ' αυτές. Σε όλα τα επίπεδα, επαγγελματικό, κοινωνικό, ερωτικό... Ετσι και για τον Master. Kαι είναι βέβαιο ότι θα πέσει σε λακούβες, ίσως και πολλές φορές. Το ζήτημα είναι με την ωριμότητα που αποκτά να μπορεί να τις αποφεύγει, αλλά το σπουδαιότερο όλων, να σηκώνεται πάντα
10. Ακόμα και Πανεπιστήμιο του BDSM να υπήρχε (!) και να υποστηριζόταν το status Μaster με ανάλογο πτυχίο (!), δεν θα ήταν αρκετό αυτό να αποδώσει πρακτικά τα αναμενόμενα σε όλες τις περιπτώσεις. Πάρτε παράδειγμα τις στρατιωτικές σχολές. Αν και είναι Ανώτατης εκπαίδευσης, δεν είναι όλοι οι πτυχιούχοι ικανοί να διοικήσουν. Πόσο μάλλον να εμπνεύσουν ή να κυριαρχήσουν. Αν κάποιος δεν το έχει, δεν το έχει. Απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου