............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τραυματισμοί και μώλωπες, αντιμετώπιση

Δημοσιευμένο στο greekbdsmcommunity από τον Seduction,στις 27/01/2011

Τίτλος νήματος: μελανιές και αντιμετώπιση
Υπάρχει και ο δροσιστικός ελαστικός επίδεσμος, που δεν χρειάζεται η φύλαξη του στο ψυγείο. Είναι έτοιμος για χρήση και ενδείνκυται για ελαφρές κακώσεις. Αν τον βρέξετε ελάχιστα, η χρήση του παρατείνεται για επιπλέον 2 ώρες (2+2). Αντικαθιστά την παγοκύστη και είναι πολύ χρήσιμος άμεσα.
Φυσικά απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του σε πληγές που είναι ανοικτές.

Είναι σωστή η χρήση υφάσματος - πετσέτας ή ειδικής θήκης στη χρήση της παγοκύστης, αλλά ο χρόνος της χρήσης τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά.



Η κρυοθεραπεία είναι επιβεβλημένη για αμέσως μετά τον τραυματισμό και έως διάστημα 3 ημερών και με συχνότητα 5-6 φορές ημερησίως σε διάρκεια όχι μεγαλύτερη των 20 λεπτών ανά φορά.


1. Δροσιστικός επίδεσμος
2. Παγάκια
3. Λιωμένος πάγος
4. Παγοκύστες
5. Ψυχρά δινόλουτρα
6. Ψυκτικό σπρέι (κυρίως για ανακούφιση)
7. Μηχανική (Ηλεκτρική συσκευή εκμπομπής ψυχρού αέρα)


Στην αρχική θεραπεία της κάκωσης, πρέπει να ακολουθηθεί το ακρωνύμιο ICE "Ιce" (Κρύο-πάγος) - "Compression" (Συμπίεση) - "Elevation" (Ανύψωση) η το ακρωνύμιο Κ.Α.Π.Π.Α "Κρυοθεραπεία" - "Ανάρροπη θέση" - "Περίδεση" - "Προστασία" - "Ανάπαυση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου