............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Διεκδίκηση"

Βάζω ένα θέμα προς συζήτηση, ορμώμενος από τις καταθέσεις κάποιων που έχουν status κυρίαρχου, που διάβασα στο FB.

Αποψη 1η
"Όποιος Κυρίαρχος διεκδικεί, κοινώς την πέφτει σε κάποια σκλάβα που είναι και δηλώνει απερίφραστα ιδιοκτησία κάποιου άλλου Κυρίαρχου, είναι κατάπτυστος"

Αποψη 2η
"Συμφωνω και προσθετω οτι αν δεν τη πεφτει απλως αλλα προσπαθει να της ασκησει ψυχολογικη βια ανατρεποντας τις επιλογες της και τις αρχες της, ειναι ενα υπουλο πονηρο ανθρωπακι".

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
Στον βωμό του BDSM και στα δήθεν ιερά βιβλία του (!) έχουν γίνει οι μεγαλύτερες παρανοήσεις και υπέρμετρα άλματα "λογικής". Κατάπτυστο είναι, το να θεωρούν κάποιοι στον χώρο μας, την γυναίκα που είναι υποτακτικής ψυχολογίας, ως μια ηλίθια και ανήμπορη παιδούλα, που μπορεί ο κάθε ένας να της ασκήσει ψυχολογική βία!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μπροστά στον "καθρέφτη" (Για τις νεοεισερχόμενες στο χώρο του D/s)

Seduction
Αν κάποια, που δηλώνει υποτακτική, ψάχνει να βρεί την κάλυψη των θέλω της, όπως αυτή τα έχει οριοθετήσει, σκεφτεί και τοποθετήσει στα "κουτάκια" της, προτείνω να ξαναστοχαστεί πολύ σοβαρά την επιλογή του status της.
Mε αφορμή, την παραπάνω τοποθέτηση μου, ανοίγω το παρόν νήμα, ως ένα επιπλέον ερέθισμα για συζήτηση πάνω στο θέμα.

Αν και υπάρχουν εδώ μέσα κάποιες κυρίες, που παρότι χρησιμοποιούν το status vanilla female, είναι pure sub, ωστόσο το σύνηθες στο φόρουμ είναι η επιλογή του status να προσδιορίζει τουλάχιστον την πρόθεση που έχει η κάθε μια στο διάλεγμα του.
Παρόλα αυτά, όλοι μας έχουμε παρατηρήσει το φαινόμενο που αρκετές κυρίες, ιδίως νεοεισερχόμενες, με ελαφρά καρδία και με μεγάλη χαλαρότητα, επιλέγουν το status sub αλλά και αυτό της slave!

Οι ακόλουθες σκέψεις, αλλά πιστεύω και η συζήτηση που θα προκύψει, δεν έχουν σκοπό να μην αναγνωριστεί το αναφαίρετο δικαίωμα τους να επιλέξουν όποιο status επιθυμούν, ίσως όμως βοηθήσουν κάποιες να επαναπροσδιορίσουν, να δουν καλύτερα ή να ενδυναμώσουν την αρχική τους επιλογή ή απλά να πάρουν λίγο χρόνο ώστε να την ξανασκεφτούν. 
 

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τον πόνο 3 (Συνέχεια)

Συζήτηση περί πόνου, συνέχεια 3

Αρχικό μήνυμα απο  vautrin 
Μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη μια πληροφορία που είχα διαβάσει παλαιότερα και σύμφωνα με την οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να διατηρήσει επί μακρόν την ανάμνηση του σωματικού πόνου. Θυμόμαστε ότι πονέσαμε αλλά όχι την ίδια την αίσθηση κι ένταση του πόνου.
Εχει μια βάση η πληροφορία που μεταφέρεις, αλλά δεν δημιουργεί κανόνα. Η μνήμη του πόνου (εδώ αναφερόμαστε μόνο στον σωματικό) ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, χωρίς να αποκόπτεται από τη δυσάρεστη συναισθηματική εμπειρία που προκάλεσε ο πόνος.

Να σημειωθεί ότι
α. Κάνουμε λόγο για πόνο που χαρακτηρίζεται ως οξύς (μικρής διάρκειας) και όχι ως χρόνιος
β. Το αίσθημα αυτού του πόνου είναι εξωεγκεφαλικό, δλδ δημιουργείται στο περιφερειακό νευρικό σύστημα (νεύρα που δεν είναι μέρος του εγκεφάλου) η αντίληψη όμως και η επεξεργασία του είναι εγκεφαλική, δλδ από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτό ελέγχει τις αντιδράσεις του σώματος στα ερεθίσματα και τις διεγέρσεις που δέχεται. 

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τον πόνο 2. (Συνέχεια)

Δημοσιευμένο στο greekbdsmcommunity από τον Seduction,στις 02/02/2011

Τίτλος νήματος: πόνος, κάθε φορά και πιο πολύ; (Σχετικά με ερώτηση μου "Που και πως μαθαίνει να δίνει πόνο ο Κυρίαρχος;)

Αρχικό μήνυμα απο thanasis 
Σε επίπεδο τεχνικών: ο Κ μαθαίνει μελετώντας εκτενέστατα τι/πώς/πού και πόσο μπορεί να κάνει και με τι είδους εξοπλισμό μπορεί να το κάνει. Υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών εκεί έξω..

Καταλαβαίνω την οπτική που το παρουσιάζεις και έχει μια βάση, αλλά σκέψου το ενδεχόμενο και πόσο επιτυχές μπορεί να είναι στην πράξη, όχι απλά το να μάθει κάποιος οδήγηση θεωρητικά, αλλά το να διδαχθεί ασφαλή και επικίνδυνη οδήγηση, χρήση και εφαρμογή βελτιωτικών για κάθε περίπτωση, αντιμετώπιση μηχανικών βλαβών κλπ με πλήρη απουσία πρακτικής εκπαίδευσης και εξάσκησης.

Πόσα εκατοντάδες αυτοκίνητα πιστεύεις πως θα χρειαστεί να καταστρέψει, για να μάθει έστω να στρίβει με ασφάλεια; Δλδ να γνωρίζει όχι μόνο τι είναι αλλά και πως πρέπει να λειτουργήσει σε καταστάσεις εκδήλωσης υποστροφής, ανάγκης αύξησης πρόσφυσης ή όταν υπάρξει υπερστροφή; Βάλε τώρα ανάμεσα σε αυτά την μορφολογία εδάφους, την κλίση του δρόμου, το βάρος του αυτοκινήτου, την ισχύ του μοτέρ, την ποιότητα των αναρτήσεων κλπ. Πρόσθεσε σε όλα αυτά την διαφορετική συμπεριφορά τών αυτοκινήτων με μπροστινή κίνηση με αυτή των πισωκίνητων και των τετρακίνητων...
 
Καταλαβαίνεις;

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τραυματισμοί και μώλωπες, αντιμετώπιση

Δημοσιευμένο στο greekbdsmcommunity από τον Seduction,στις 27/01/2011

Τίτλος νήματος: μελανιές και αντιμετώπιση
Υπάρχει και ο δροσιστικός ελαστικός επίδεσμος, που δεν χρειάζεται η φύλαξη του στο ψυγείο. Είναι έτοιμος για χρήση και ενδείνκυται για ελαφρές κακώσεις. Αν τον βρέξετε ελάχιστα, η χρήση του παρατείνεται για επιπλέον 2 ώρες (2+2). Αντικαθιστά την παγοκύστη και είναι πολύ χρήσιμος άμεσα.
Φυσικά απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του σε πληγές που είναι ανοικτές.

Είναι σωστή η χρήση υφάσματος - πετσέτας ή ειδικής θήκης στη χρήση της παγοκύστης, αλλά ο χρόνος της χρήσης τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά.


Σχετικά με τον πόνο

Δημοσιευμένο στο greekbdsmcommunity από τον Seduction,στις 01/02/2011

Τίτλος νήματος: πόνος, κάθε φορά και πιο πολύ;
 
Διαβάζω τόσα πολλά posts περί πόνου και δεν έχω δει καμία απάντηση στο ερώτημα μου "που και πως μαθαίνει ένας Κ ή ένας σαδιστής να δίνει πόνο;"

Eπίσης διαβάζω αναλύσεις περί πόνου, χωρίς να έχω δει πουθενά λέξεις και έννοιες που είναι άρρηκτα αλληλένδετες με τον πόνο, όπως ταχύπνοια, ταχυκαρδία, αρτηριακή πίεση κλπ αλλά και καμία αναφορά στην ανακούφιση από τον πόνο που είναι απαραίτητο ζητούμενο μετά από κάθε πρόκληση του.

Δεν είναι φρόνιμο πιστεύω να γίνονται έτσι χαλαρά συζητήσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που συνδέεται με την υγεία και την ασφάλεια. Θεωρώ πως εκτός από πολύ επικίνδυνη "λογική" το πόνος κάθε φορά και πιο πολύ, είναι και κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει πρακτικά. Σε οποιοδήποτε πεδίο και αν γίνει αναφορά, έχει αδιαμφισβήτητο stop (ποικίλει αναλόγως τον άνθρωπο, σωματότυπο σωματική κατάσταση κλπ). Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να στραφεί η συζήτηση στο "πόνος, κάθε φορά και διαφορετικός" που η δυναμική του είναι απεριόριστη.