............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

BDSM και Sex.

"Δύσκολο", αλλά ενδιαφέρον θέμα. Συχνά το συναντάμε σε ιστότοπους του χώρου και οι απόψεις είναι ποικίλες.

Ωστόσο,

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στον χώρο, που να μην συμφωνεί πως η σχέση K/υ, είναι πρωτίστως και κυρίως εγκεφαλική διεργασία με το ισχυρότερο όλων το μυαλό. Το σώμα ακολουθεί.

Ομως, και το σεξ, κυρίως στο D/s, δεν είναι περισσότερο (ή μόνο) εγκεφαλικό, παρά σωματικό;

Nαι, μια σχέση Κυριαρχίας/υποταγής, μπορεί να υπάρξει χωρίς σεξουαλική επαφή, και αυτή η απουσία να μην πλήξει στο ελάχιστο την ασυμμετρία των δύο, ή περισσοτέρων, μερών που την αποτελούν. Δεν πιστεύω όμως, και δεν έχω δει, ότι μπορεί να έχει μια εξελισσόμενη πορεία ετών, ως ερωτική σχέση, αν απουσιάζει ολοκληρωτικά το σεξ.

Μπορεί κάλλιστα να διατηρηθεί σε πολύ μεγάλο χρονικό εύρος, ως ένα K/υ πλαίσιο, που έχει καταλλήξει όμως σε mentoring και η ασυμμετρία βασίζεται αλλά και βιώνεται σε μια πολύ ιδιαίτερη, δυνατή και ποιοτική διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης, καθοδήγησης, επικοινωνίας και προστασίας. Ναι το στοιχείο του ερωτισμού μπορεί να παραμένει, από το ένα ή και τα δύο μέρη, αλλά η σχέση δεν θα είναι ερωτική με την κυριολεκτική έννοια του όρου.


Θα βρείτε κάποιες, ευρύτερα διαδεδομένες απόψεις/θέσεις που υπάρχουν στο BDSM:


1. "Mπορεί να υπάρχει D/s και M/s σχέση χωρίς sex, με την επιφύλαξη ότι οι ανθρώπινες ανάγκες της / του slave πρέπει να καλύπτονται για τακτική σεξουαλική επαφή, για λόγους ψυχικής και σωματικής υγείας".
 
2. "Σαφέστατα και μπορεί να υπάρξει ασύμμετρη σχέση χωρίς σεξ. Αλλά και ο Κ πρέπει επίσης να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή".

Εντούτοις, προκύπτουν δυο βασικά ερωτήματα,

 
1. Για ποιόν κυρίως λόγο, πέρα από το ότι ο Κ προσπαθεί να πετύχει κάτι, φέρνοντας την υ του εκεί που επιθυμεί, να υπάρχει Κ/υ ερωτική σχέση και η υ αλλά και ο Κ να πληρούν τις ανάγκες τους για φυσιολογική σεξουαλική ζωή, μόνο έξω από την σχέση;

2. Πως θα βρεί την ψυχική και σωματική υγεία μέσω της σεξουαλικής επαφής μια μονογαμιική υ, αν δεν την γαμάει - δεν την παίζει σεξουαλικά ο Κ της; Και πόσο μπορεί αυτό να συνεχιστεί σε σχέση με τον χρόνο; (Το μεγαλύτερο διάστημα D/s σχέσης που έχω συναντήσει, χωρίς συνουσία με τη διείσδυση του ανδρικού πέους στον κόλπο της γυναίκας, είναι 3 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, χωρίς κανένας να βάζει το χέρι του στη φωτιά, η υ έμεινε πιστή στον Κ)

Υ.Γ. Nα μην λησμονούμε το "πλήθος" των περιπτώσεων Κ που όχι μόνο δεν γαμούσαν την υ τους, αλλά ούτε τον πούτσο τους δεν είχε δει ποτέ η υ! Οι παλαιότεροι, έχουμε ακούσει την φήμη που κυκλοφορεί πως στο BDSM δεν γαμάνε (!)

Εχουμε ακούσει επίσης, περιπτώσεις υ, που έζησαν φαιδρότητες του στυλ "δεν είσαι ακόμα άξια για να δεις τον πούτσο μου" (!) Ενα από τα πρώτα ερωτήματα των υ, όταν εξιστορεί η μια στην άλλη ένα νέο session, είναι το "σε γάμησε;" (!) Εχουμε ακούσει για σχέσεις που έληξαν από την μεριά της υ, γιατί δεν υπήρχε από την πλευρά του Κ η οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη. (!)


Φρονώ, πως όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν οι δύο πλευρές του νομίσματος, έτσι και  όταν υφίστανται θέσεις πως μπορεί να υπάρχει BDSM χωρίς σέξ, πέρα από το ενδιαφέρον της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων, ελλοχεύει κίνδυνος

1. αρκετοί Κ να καλύψουν την σεξουαλική ανεπάρκεια τους, το μικρό μόριο τους, την δυσλειτουργία της στύσης τους, το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης, ακόμα και την κρυφή ασεξουαλικότητα τους,

αλλά και

2. αρκετές άπειρες υ, να παραμυθιαστούν πως στο D/s δεν είναι απαραίτητο το sex.

Εν κατακλείδι,

υποστηρίζω με θέρμη, πως τo ΒDSM πρωτίστως είναι ένας χώρος ιδιαίτερου και ακατάσβεστου ερωτισμού, με απελευθερωμένη και ακομπλεξάριστη έντονη σεξουαλικότητα και δεν θα μπορούσε να έχει υπόσταση με την απουσία του sex και του play.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου