............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επικίνδυνα παιχνίδια στο s/m (Βlood Play)

Eίναι γνωστές ως "edge play" κάποιες πρακτικές στον κόσμο του ερωτικού Σαδισμού / Μαζοχισμού.

Είναι δεδομένο πως ξεφεύγουν από το SSC (Safe - Sane – Consensual).και προσεγγίζουν περισσότερο το RACK (Risk-aware consensual kink) αλλά και το PRICK (Personal Responsibility Informed Consensual Kink), αλλά εδώ θα παρουσιάσω την επικινδυνότητα στις πρακτικές με την χρήση βελόνων (Νeedle Play) και λεπίδων (Knife Play)

Υποστηρίζεται πως "μια βελόνα στην πλάτη για παράδειγμα προκαλεί ελάχιστο πόνο, λίγη αιμορραγία συνήθως μετά την αφαίρεσή της και κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη κιόλας μέρα δε θα φαίνεται το σημείο έμπαρσης. Η πιθανότητα μόλυνσης είναι μηδενική, από τη στιγμή που η βελόνα είναι μιας χρήσης, αποστειρωμένη, και οι πιθανότητες να γίνει κάποια επιμολυνση είναι ίδιες με αυτές που υπάρχουν αν ξύσει κάποιος ένα σπυράκι και ματώσει ελάχιστα". 

H Αλήθεια είναι:

Η μόλυνση μπορεί να προέλθει κατά την είσοδο της βελόνας, δηλαδή από μικρόβια που εισχωρούν στο δέρμα με το τρύπημα, αλλά και μετά την έξοδο της.

Ναι, όταν γίνεται piercing σε τόσα σημεία του σώματος, δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο ακούγεται, το play με βελόνες, όμως

α. Δεν είναι φρόνιμο να παρουσιάζεται, ως κάτι με μηδενικό κίνδυνο!
β. Αλλο το piercing στους ειδικούς και άλλο στο s/m play με κάποιον, που όση εμπιστοσύνη και να υπάρχει στο ανθρώπινο πεδίο, είναι εντελώς διαφορετικό σε επίπεδα εξειδικευμένης γνώσης που χρειάζονται.

Eπίσης υπάρχει η άποψη πως: "το blood play νομίζω ότι θεωρείται τόσο ακραίο λόγω της φοβίας που έχουν οι περισσότεροι για το αίμα και τη λύση της συνέχειας του δέρματός τους".

Η αλήθεια είναι πως:

Tο edge play (με την κυριολεκτική και όχι γενική έννοια) στο s/m, δικαίως θεωρείται /   κατατάσσεται στις ακραίες πρακτικές του, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει.

Δεν αναφέρομαι στον αισθησιασμό που προσφέρει η αφαίρεση των ρούχων με μαχαίρι, ή η αφαίρεση του κεριού με την λεπίδα, η ο "φόβος" από την αφή της λάμας στο κορμί της υ, αλλά σε καθαρό blood play.

Ποιός (ή πόσοι) Κ, διαθέτουν αποστειρωτή/κλίβανο με θερμό αέρα ή πίεση υδρατμών στον χώρο του; Οι συνηθισμένοι τρόποι "απολύμανσης", όσων τηρούν τους κανόνες ασφάλειας ψηλά, είναι με αλκοόλ ή με μικροβιοκτόνα σαπούνια, άλλοι το βάζουν σε βρασμένο νερό (!) τρόποι που δεν σιγουρεύουν απόλυτα την αποστείρωση.

Μετά την απολύμανση αυτό που χρειάζεται επίσης προσέγγιση με σοβαρότητα είναι ο τύπος της λεπίδας. Αν δεν υπάρχουν χειρουργικές αποστειρωμένες λεπίδες υψηλού κόστους, ο τύπος του μαχαιριού που θα επιλεγεί για τέτοιες πρακτικές, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή αλλά και εξειδικευμένη γνώση, τόσο στο διάλεγμα, όσο και στην διατήρηση της κοφτερότητάς του. Οτιδήποτε άλλο από carbon steel κορυφαίας ποιότητας με απλή λαβή, είναι μη αποδεκτό.

Και φτάνουμε στην ίδια την πρακτική του blood play. Θεωρώ, όπως και αν παρθεί η γνώμη μου, πως μια τέτοια διαδικασία, για να ελαχιστοποιήσει έως "εξαφανίσει" τον μεγάλο κίνδυνο, πρέπει να γίνεται μόνο από BDSMers που είναι εξειδικευμένοι από την εργασία τους (πχ. χειρούργοι). Οτιδήποτε άλλο, όσο και αν εκτοξεύει την καύλα κάποιων, είναι ζαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου