............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Πελαργός και το BDSM

Δημοσιευμένο στο greekbdsmcommunity από τον Seduction, στις 28/09/2010

Τελικά τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε γυάλα; Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; - ερεθίσματα θα πάρουν ούτως ή άλλως. Η μάνα οφείλει να υιοθετεί συμπεριφορές που η ίδια ή οι παιδοψυχολόγοι θεωρούν πως είναι κατάλληλες για τη φυσιολογική του ανάπτυξη; Ποια είναι τα σωστά ερεθίσματα που πρέπει να λαμβάνει ένα παιδί για να βγει σωστό και υγιές; Κι αν οι επιστημονικές υποδείξεις ως προς το μεγάλωμα ενός παιδιού βρίσκουν αντίθετη τη μητέρα; Κι αν η μητέρα έχει επιλέξει να ζει ως σκλάβα κάποιου, τι θα κάνει; Θα φοράει μάσκα μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού της; Ο τρόπος που εκφράζουν τον ερωτισμό τους οι γονείς είναι τελικά κάτι που πρέπει να κρύβεται από το παιδί; Ή είναι σωστό μόνο όταν το κάνουν ορθόδοξα ιεραποστολικά και λάθος όταν γίνεται με κολάρο και αλυσίδα;

Οταν η επιστήμη έχει φτάσει σε τόσο υψηλά στάδια μελέτης και ανάλυσης που είναι σε θέση να προτείνει ακόμα και τα κατάλληλα παιχνίδια, με απόσταση μηνών, για την σωστή διαμόρφωση της παιδικής κουλτούρας, πιστεύω πως οποιαδήποτε εικόνα που θα δώσουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες στο παιδί, χρειάζεται τεράστια προσοχή και πολύ ώριμη και ευαίσθητη σκέψη.


Θεωρώ πως ασχέτως BDSM οι γονείς/κηδεμόνες έχουν βαθιά υποχρέωση να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για το πως θα χειριστούν τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού, όπως επίσης να αναζητήσουν συμβουλές από ειδικούς σε αρκετά ζητήματα που θεωρούνται κάπως πιο λεπτά ή πιο ιδιαίτερα.

Επιπλέον παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία του παιδιού που προσλαμβάνει την κάθε παράσταση.

Οσο αφορά το bdsm, φρονώ (πάντα με δεδομένο την ηλικία του παιδιού) πως αλλιώς θα νιώσει αν δει μια εικόνα της μητέρας του ξαπλωμένη στα πόδια του πατέρα του, που ενδεχομένως θα του βγάλει τρυφερότητα και αλλιώς αν στην εικόνα προστεθεί ένα κολάρο στο λαιμό της μάνας με μια αλυσίδα που καταλήγει στο χέρι του πατέρα.

Επίσης αν το παιδί (πάντα με δεδομένο την ηλικία του) προσλαμβάνει ως ακουστικό ερέθισμα ένα ανορθόδοξο τρόπο ομιλίας ανάμεσα στους γονείς του, πχ: μάλιστα κύριε, ή έναν αντισυμβατικό τρόπο συμπεριφοράς ανάμεσα τους, πάλι υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή καθώς αναπτύσσεται να του δημιουργηθεί "πρόβλημα" που να εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως στη συμπεριφορά του.

Η ποιότητα σχέσεων των γονιών/κηδεμόνων του αλλά και η γενικότερη δομή και λειτουργία της οικογένειας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο φερσιμό του καθώς ενηλικιώνεται.

Μη λησμονούμε πως το παιδί θα βρεθεί αντιμέτωπο με εικόνες και παραστάσεις από συμπεριφορές άλλων γονέων σε πάρα πολύ μικρή ηλικία. Θα εντοπίσει αμέσως τις διαφορές και κάποια στιγμή θα τις καταλάβει.

Δεν είμαι αρμόδιος να γράψω το τι και πως μπορεί να επηρεάσει ψυχοσυναισθηματικά ένα παιδί καθώς μεγαλώνει, αλλά η γνώμη μου είναι πως το BDSM (και κάθε παράδοξη γονεϊκή συμπεριφορά) δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην αντίληψη, ακόμα και στη διαίσθηση ενός παιδιού τουλάχιστον μέχρι να λήξει το προ-ενεργητικό στάδιο του. (12 ετών)
Η κατάθεση την άποψης μου δεν έχει να κάνει με καμία αντίληψη πως το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στη "γυάλα", απλά καταγράφω την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουν οι γονείς για το παιδί από τη σύλληψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου