............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

H γνώση της άγνοιας

Οσο προχωρά ο χρόνος, οι άνθρωποι ολοένα και περισσότερο θα απενοχοποιούν τα θέλω τους και θα επιδιώκουν να χαρούν τον ερωτισμό τους ακομπλεξάριστα.

Είναι πολύ πιθανόν, στην αναζήτηση τους να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του BDSM.

Πρέπει να γνωρίζουν όμως και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, ότι:

Το BDSM σε όποια μορφή το αντιλαμβάνεται ή επιθυμεί να το βιώσει κάποιος-α, πρέπει κατά τη γνώμη μου να το δει και να το αντιμετωπίσει ως μια ουσιαστικά βαθιά, και βασική επιδίωξη του εαυτού του/της. Αναπόσπαστο κομμάτι έκφρασης, δικαίωμα αλλά και προνόμιο της υπόστασης του/της.

"Αν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες"

Τους καλώ όλους και όλες λοιπόν, μέσα και από το παρόν βήμα, να σταματήσουν να το σκέφτονται άπραγοι-ες και να προχωρήσουν μπροστά με αποφασιστικότητα και θέληση. Να το ψάξουν, να το αναζητήσουν, να το διεκδικήσουν και τελικά να το γευτούν ολοκληρωτικά.

«Η δράση μοιάζει να ακολουθεί τη διάθεση αλλά στην πραγματικότητα πάνε μαζί. Ρυθμίζοντας τη δράση που είναι κάτω από τον άμεσο έλεγχο της θέλησης, μπορούμε να επηρεάσουμε έμμεσα και τη διάθεση, που δεν είναι».

Και για όσους-ες ακόμα το σκέφτονται:

«Αποτυχαίνει κάποιος, μόνο όταν αποφασίσει να παρατήσει την προσπάθεια..

Νο Matter What Happens....Never, never, never, NEVER GIVE UP.” »

Η είσοδος νέων στο χώρο, θεαματική ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια, από τη μια λόγω του αχανές πλαισίου του BDSM και από την άλλη λόγω της πληθώρας των πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο, προβληματίζει και μπερδεύει περισσότερο απ' όσο ξεδιαλύνει και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
Οταν λοιπόν ξεκινά την αναζήτηση και πληροφόρηση για τον όμορφο αλλά παράλληλα αχανή ερωτικό χώρο του BDSM, έρχεται αντιμέτωπος με πολλά που μπορεί να τον διώξουν. 

Τι μπορεί να συναντήσουν σε αυτή την είσοδο τους; Τι μπορεί να αντικρύσουν στην επιθυμία τους να μάθουν για το BDSM;

Αρχικά πολλές και διαφορετικές επιλογές status. Ουπς!!! Τι είναι όλα αυτά; Tι να σημαίνει και κυρίως τι αντιπροσωπεύει το καθένα; Βαθιές αναπνοές και πρώτη ώριμη σκέψη: Οκ, δεν μασάμε, το ιντερνετ υπάρχει χρόνια στη ζωή μας και όλοι ξέρουν να κάνουν έρευνα σε αυτό.

Επιστροφή λοιπόν και αναζήτηση στο google. Αναζήτηση πάνω σε τι όμως; Υπάρχουν χιλιάδες θέματα. Ουπς!!! Ξανά βαθιές αναπνοές και δεύτερη σκέψη. Δεν είμαστε δα και υπερήλικες. Θα το πάμε χαλλλαρά. Και έτσι ξεκινούν τη περιήγηση τους…

Ευτυχώς για όλους, οι γνώσεις και οι πληροφορίες συλλέγονται πλέον ταχύτατα και εύκολα, και αυτό φαινομενικά τους απαλλάσσει από αυτόκλητους σωτήρες που θα δηλώσουν πρόθυμοι να τους πιάσουν από το χεράκι, να τους καθίσουν στο θρανίο και να τους μάθουν την "αλφάβητο". Είναι όμως έτσι;

Μέσα στη προσπάθεια τους να μάθουν,  συναντούν ένα τεράστιο χώρο δεδομένων. Μπορούν να διαβάσουν για το ίδιο θέμα, δεκάδες και εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα πράγματα αντί να ξεκαθαρίζουν γίνονται ολοένα και πιο θαμπά και αινιγματικά.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν παγιωμένα πρότυπα στο BDSM και παρ’ όλο που αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση στους νέους, γενικά είναι καλό, επειδή επιτρέπει την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων, μοντέλων κλπ και μιας ποικιλίας προσβάσεων και ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να καλύψει τον καθένα.

Για μένα το BDSM, παρ’ όλες τις πολλές παραλλαγές και την μεγάλη ανομοιομορφία του, αρχίζει και “τελειώνει” (ο ερωτισμός και οι εκφράσεις του, ούτε οριοθετείται, ούτε έχει τέλος) σε δύο μόνο λέξεις. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – υποταγή.

Φρονώ πως οι κυρίαρχοι εκ της φύσεως της ιδιότητας τους, ξεκινούν από μια διαφορετική αφετηρία και αναπτύσσουν μια άλλη δυναμική, που τους καθιστά στη θέση του “κυνηγού”. Ετσι ο χώρος γι αυτούς είναι “πεδίον δόξης λαμπρό” να διεκδικήσουν, να πολιορκήσουν, να κατακτήσουν…. Αν αυτό επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση, να αναπτύξουν και να αναδείξουν τη κυριαρχική τους δράση, με όποιο τρόπο και με όποια αποτελέσματα θα έχει αυτή…

Έτσι θα σταθώ, κυρίως στα θηλυκά που έχουν, νιώθουν, επιδιώκουν να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν, να εξελίξουν και εν τέλει να βιώσουν την υποτακτικότητα τους, ως αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας τους υπόστασης.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι υ, αποκτούν κάποιες βασικές γνώσεις, τουλάχιστον τέτοιες ώστε να μπορούν να κατανοούν έστω και στοιχειωδώς το θέμα, αρχίζουν να διερωτώνται.

Παραδείγματος χάριν, ποιος είναι καλός Κυρίαρχος; Ποια είναι τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν κάποιον Κυρίαρχο ως καλό; Aν πράγματι υπάρχουν διαφορές ποιες είναι αυτές και πως θα τις ανακαλύψω;

Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι απλή. ΔΕΝ υπάρχει σίγουρος τρόπος να ελέγξετε διαδικτυακά ποιος είναι καλός Κ, ή ακόμα σωστότερα, ποιος είναι ο κατάλληλος Κ για εσάς. Δεν υπάρχουν πιστοποιητικά σε σχέση με τις γνώσεις και τα ταλέντα του.

Αρχικά, όταν μπαίνετε σε ένα διαδικτυακό χώρο που μπορείτε να γνωρίσετε ανθρώπους, αποφύγετε τα δεκάδες κουτσομπολιά που κυκλοφορούν για όλους, και θα φτάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε εσάς, μείνετε μακριά από τις πολλές ίντριγκες που θα συναντήσετε, μη σπεύσετε να κρίνετε κόντρες που υπάρχουν σε δεκάδες νήματα, μην επιδείξετε επιπολαιότητα και βιασύνη και προπαντός μη δημιουργήσετε ή μην ενταχθείτε σε δόγμα.

Είναι δύσκολο, αλλά τελικά αυτό χρειάζεται, να γίνει δλδ η είσοδος σας ή τα πρώτα βήματα σας αν προτιμάτε, με επιφυλακτικότητα μεν, εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας δε, και σε κάθε περίπτωση με ανοιχτή διάθεση και οξυδερκή νου.

Κανονικά, σύμφωνα με ένα, αμφιβόλου προελεύσεως κατά την άποψη μου, “διεθνές” πρωτόκολλο, θα έπρεπε να αποκαλείτε, και να φέρεστε ανάλογα (?), με τον τίτλο του status τους, μόνο τα άτομα τα οποία έχουν την υποδομή, την κατάρτιση και την εμπειρία που αρμόζουν στον τίτλο αυτό. Υπάρχει όμως ασφαλής και εγγυημένος τρόπος να το ανακαλύψετε αυτό, από τα φόρουμ, το msn, το Skype κλπ; ΟΧΙ, δεν υπάρχει.

Εντούτοις υπάρχει και καλλιεργείται σκοπίμως από ορισμένους κύκλους και ομάδες, η θεώρηση πως ο καλός Μάστερ χρειάζεται να γνωρίζει ανατομία, την ιστορία και την φιλοσοφία του ΒDSM (!) ψυχολογία, κοινωνιολογία, μεθοδολογία της διδακτικής, να διαθέτει τιτάνια υπομονή, γιγάντια μεγαλοψυχία και απέραντη σοφία!!! Και αρκετοί, παρουσιάζονται ή προσπαθούν να παρουσιασθούν μέσα από τα γραπτά τους, (που σκοπίμως είναι πολλά ή ελάχιστα), τον τρόπο ομιλίας, συμπεριφοράς τους κλπ ως τέτοιοι. Αν δεν μορφώσετε αρχικά μια προσωπική άποψη και στη συνέχεια δεν την ισχυροποιήσετε με μια διά ζώσης επαφή, όλα τα παραπάνω είναι τρίχες κατσαρές.

Είναι βέβαιο πως όλα αυτά, αν υπάρχουν, στο βαθμό που υπάρχουν, θα πεταχτούν με συνοπτικές διαδικασίες στο κάλαθο των αχρήστων, αν ο άνθρωπος που θα συναναστραφείτε και (ίσως) συναντήσετε, δεν σας αρέσει, δεν σας κλικάρει, δεν σας κυριαρχήσει και εν τέλει δεν έχει όλα ή πολλά από τα απαραίτητα για εσάς συστατικά, που θα επιδράσουν θετικά στις αισθήσεις σας.

Είναι επίσης βέβαιο, αν δεν πρόκειται για ξεπέτα, πως η συνέχεια και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι πολύ πολύ σύντομη αν διαπιστώσετε, ανάμεσα στα άλλα, δυσαρμονία λόγων και πράξεων, μικρότητα ψυχής, αδυναμία κάλυψης των αναγκών σας, έλλειψη στοιχείων που θα κερδίσουν το σεβασμό σας, θα σας προκαλέσουν και θα ενισχύουν τον θαυμασμό κλπ κλπ κλπ

(Με την ίδια βεβαιότητα, θα είναι πολύ σύντομη η συνέχεια και από τη πλευρά του Kυρίαρχου, για να μη το πλατιάσουμε, μιας και δεν είναι αυτό το θέμα, θα γράψω κοινότυπα, αν δεν σας γουστάρει ή αν πάψετε να του κινείται το ενδιαφέρον, είτε από αυτό που δείχνετε, είτε από αυτό που βλέπει σε εσάς).

Τα όσα θα παίξουν ρόλο, στο καθαρά πρακτικό κομμάτι δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο που ποικίλει από άτομο σε άτομο, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία, τις επιδιώξεις του κλπ κλπ κλπ. Για παράδειγμα κάποια απεχθάνεται την ταπείνωση (ή έτσι νομίζει) ενώ κάποια άλλη καβλώνει με αυτή, κάποια αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις επικίνδυνες και ακράτητες σαδιστικές τάσεις του Κ, ενώ για κάποια άλλη ίσως αυτό να είναι ένα από τα ζητούμενα.

Τέλος πάντων. Το πράγμα στο πρακτικό μέρος, μπάζει πιο πολλά νερά και από τα πνευστά της μπάντας του Τιτανικού. Το σίγουρο είναι, πως σε αυτό τον τομέα μπορούν να καλυφθούν από τα πιο “απλά” έως τα πιο “ακραία” γούστα.

Αρχικά θα πρέπει να στηριχθείτε στις δικές σας ατομικές πρωτοβουλίες και πηγές για να κάνετε το βήμα. Δεχθείτε ανεπηρέαστα, τις “φιλικές” συμβουλές που πρόθυμα θα σας δοθούν κυρίως από άντρες Κ, αλλά και από γυναίκες υ. Τις περισσότερες φορές οι μεν πρώτοι λειτουργούν ιδιοτελώς, (χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή), οι δε δεύτερες εξυπηρετούν συμφέροντα, εκτελούν αποστολές, ακολουθούν οδηγίες ή βγάζουν τη πίκρα τους.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά, όσο δυνατόν είναι αυτό, τις διαφορετικές απόψεις που σας είναι διαθέσιμες.

Βγάλτε από το μυαλό σας, ότι μια συνάντηση προϋποθέτει ή θα έχει οπωσδήποτε συνέχεια, και επίσης βγάλτε από το μυαλό σας ότι ένα session, αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο ή προκύψει) είναι κάτι σαν το ΚΕΑΠ στη Ρεντίνα. Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια σας και τολμήστε. Τίποτα δεν θα σας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα από τη συνεύρεση.

Μην έχετε στο μυαλό σας, ένα σχέδιο ή ένα καθορισμένο πλάνο, μη κάνετε πρόβα στο καθρέπτη το τι θα πείτε και το πώς θα συμπεριφερθείτε, μη προσπαθείτε ούτε τη ντροπή σας (αν αυτή υπάρχει), να κρύψετε, απλά τολμήστε τη συνάντηση!

Το τι θα κάνετε τελικά θα εξαρτηθεί κυρίως και πρωτίστως από τον Κυρίαρχο, που θα σας κάνει να θελήσετε να γίνει ο οδηγός σας.

Το σημαντικότερο όλων είναι, πρέπει να είναι, ότι, ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας έχει καταλάβει το λόγο για τον οποίο βρίσκεστε εκεί. Πρέπει να θέλει, να γνωρίζει και να μπορεί να ηγηθεί αυτού του ταξιδιού. Ταξίδι που θα συναινέσετε στο ξεκίνημα του και που όσο διαρκέσει, αυτός θα είναι ο οδηγός, μόνο αυτός, και εσείς ο συνοδηγός. Και τα δύο μέρη έχουν και διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό το ταξίδι, αλλά με απολύτως κατανοητή τη διαφορά μεταξύ τους.

Είναι προφανές πως όταν αποκτήσετε Κ, οι προτεραιότητες σας θα αλλάξουν. Και η αλήθεια είναι πως πολύ σωστά θα αλλάξουν και έτσι πρέπει.

Είναι επίσης αλήθεια ότι τα δεδομένα αλλάζουν αξιοσημείωτα από Κ σε Κ, όπως φυσικά και από υ σε υ. Πολλές φορές οι υ, περιμένουν από τους Κ πάρα πολλά, (όχι οι Κ δεν κατοικούν στον Όλυμπο), και το ίδιο συμβαίνει και από την αντίθετη πλευρά. Μόνο που οι Κ από φύση και θέση δεν πρέπει να περιμένουν να τα βρουν στην υ τους, αλλά να τα δημιουργήσουν.

Αν έχετε ξεκάθαρους στόχους πριν ακόμα ξεκινήσετε τον μακρύ σας δρόμο, αυτό θα σας φέρει στο σωστό μονοπάτι.

Βεβαίως για να μη σπεύσει κανείς να κατηγορήσει το θέμα για πλημμελή σχέση με τη πραγματικότητα, πρέπει να τονίσω πως το να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας είναι μια διόλου εύκολη, ανθόστρωτη, γρήγορη και απλή διαδικασία.

Ο κυριότερος στόχος σας πρέπει να είναι, το να δείτε ειλικρινά και χωρίς παρωπίδες τον εαυτό σας. Πριν ξεκινήσετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τα λάθη και τις αδυναμίες σας, όποια-ες και αν είναι αυτά-ες, ακόμα και αν θεωρούνται ή είναι παιδαριώδεις και πως είστε διατεθειμένες να δεχθείτε την παρέμβαση του Κ σας, για να τα διορθώσει ή εξαλείψει.

Ξεκινήστε ένα εσωτερικό διάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει τα προσωπικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σας.

Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει γιατί μπορεί να αφαιρεθούν ή να προστεθούν στοιχεία τα οποία δεν έχετε σκεφτεί, αγνοείτε ή δεν είστε στο επίπεδο ακόμα να καταλάβετε. (Και σε αυτό τον τομέα ο Κ θα παίξει, πρέπει να παίξει, ηγεμονικό ρόλο).

Διερωτηθείτε αν η δεδομένη στιγμή της ζωή σας είναι κατάλληλη για το “ρόλο” που επιλέγετε να ζήσετε με ότι αυτό συνεπάγεται (προσωπικά πιστεύω πως η κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για την προσωπική αναζήτηση του καθενός και τη διεκδίκηση για να βιώσει αυτό που είναι), και αν η απάντηση είναι ναι, επιστρατεύστε όσο υπομονή, επιμονή και χιούμορ διαθέτετε και αφεθείτε.

Κάντε το ίδιο, ακόμα και αν η απάντηση είναι όχι, αλλά επιθυμείτε να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα σας το κάνει ναι.

Να θυμάστε πως υπάρχουν πολλές πόρτες στο BDSM oι οποίες όμως ανοιγοκλείνουν και από τις δύο μεριές.
Να θυμάστε επίσης πως το πέρασμα σας σε μια ή περισσότερες από αυτές, είναι δυνατόν να επέλθει με πολλές διαφορετικές μορφές.

(Μην αντιμετωπίζετε το BDSM σαν να εισέρχεστε-βρίσκεστε σε άλλο πλανήτη, ούτε σαν να είστε μέλος του καστ κινηματογραφικής ταινίας, ούτε σαν να εισδύετε σε κάποιο λογοτεχνικό κείμενο ή βιβλίο φαντασίας. Το BDSM δεν έχει καμία σχέση με Xάρι Πότερ, Πόλεμο των άστρων, Μάτριχ ή με οποιαδήποτε άλλα φαντασιακά σενάρια και κείμενα. Είναι απολύτως υπαρκτό, επιδεικτικά αληθινό, υπέρμετρα ηδονικό και ερωτικό... Το πιθανότερο είναι πως για να βρίσκεστε εδώ, σίγουρα έχει μια θέση και για εσάς. Αναζητήστε τη, διεκδικήστε τη, απολαύστε τη.)

Τελικά όμως, το σημαντικότερο στοιχείο στη διαδρομή μας, σε όποιο status και αν τοποθετούμε τον εαυτό μας, είναι να παραδεχόμαστε, ότι χρειαζόμαστε βελτίωση σε όποιο επίπεδο κι αν βρισκόμαστε και να προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε καλύτεροι.

Να κατέχουμε δλδ, τη γνώση της άγνοιας μας.

Υ.Γ. Το παρόν κείμενο σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί να παρουσιασθεί ως ένα ακόμα εγχειρίδιο με οδηγίες προς “ναυτιλλόμενους” (!). Δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από κατάθεση προσωπικών σκέψεων και απόψεων και ίσως την αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο στα θέματα που αναπτύσσει, ανάμεσα σε όσους-ες είχαν την υπομονή να το διαβάσουν και τη θέληση να το σχολιάσουν, να προσθέσουν, να διαφωνήσουν...

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το κείμενο για να βοηθήσει όντως κάποιον, αν σε αυτό αποσκοπεί , θα έπρεπε να συνταχθεί με αριθμητικές προτεραιότητες. Μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω τον συνειρμό σου γιατί είναι σαν να μου κάνεις ένα μάθημα πολεμικών τεχνών περιγράφοντας μου τις κινήσεις ενός κάτα, χωρίς να το έχω δει ποτέ και χωρίς να ξέρω γιατί πρέπει να το διδαχθώ.

    Η λύση για ένα blog θεωρητικής προσέγγισης, σαφώς δεν είναι να προσθέσεις εικονούλες όπως σε ένα τεχνικό κείμενο. Μία λύση ίσως είναι να συγκεκριμενοποιήσεις τον τίτλο σε σχέση με την παρουσίαση και να χωρίσεις ίσως τα θέματα που θα θίξεις.

    Μιλάς αν κατάλαβα καλά για το αχανές περιβάλλον που συναντάνε οι νέοι που προσπαθούν να πειραματιστούν με το BDSM .

    Παρόλα αυτά καταλήγεις στο ότι πρέπει να έχουμε επίγνωση της άγνοιας μας (και όχι γνώση).

    Αν έχω γνώση της άγνοιας σημαίνει ότι συνεχώς, μαθαίνω (γνωρίζω) την άγνοια μου. Και δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς να μάθει τις παραμέτρους της άγνοιας του. Πρέπει απλά να έχει επίγνωση ότι είμαστε ανίκανοι να ξέρουμε οτιδήποτε ώστε να βρίσκεται σε μία συνεχή αναζήτηση γνώσης (γνωριμίας).

    Δυσκολεύομαι να καταλάβω για ποιο λόγο το συνδυάζεις με αυτά που πρέπει να προσέχουν αυτοί που πρωτομπαίνουν στο BDSM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες στο blog

    Τελικά όμως, το σημαντικότερο στοιχείο στη διαδρομή μας, σε όποιο status και αν τοποθετούμε τον εαυτό μας, είναι να παραδεχόμαστε, ότι χρειαζόμαστε βελτίωση σε όποιο επίπεδο κι αν βρισκόμαστε και να προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε καλύτεροι.

    Aν εστιάσεις σε αυτή την παράγραφο, θα πιάσεις απολύτως το νόημα του κειμένου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή