............................................. "Οταν θέλεις να έχεις κάτι που ποτέ πριν δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ πριν δεν έκανες" .............................................

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

To πρώτο βήμα (?)

Δημοσιευμένο στο greekbdsmcommunity από τον Seduction, στις 12/4/2010

Αν και πλέον δεν έχω πολύ χρόνο για διάβασμα –έξω από τα διάφορα αντικείμενα που συνεχίζω να μελετώ στα των σπουδών και της δουλειάς μου – τρέφω μια εκτίμηση για τον Λάο Τσε, -τον θεμελιωτή του Ταοϊσμού. Μολονότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται για ιστορικό πρόσωπο και ότι, ακόμα και αν ο ίδιος υπήρξε, το περιβόητο Ταό Τε Τσινγκ γράφτηκε από τους επιγόνους του, εξακολουθώ να θεωρώ τα κείμενα “του” ως αξιόλογα και τον ξαναδιαβάζω από καιρού εις καιρόν. Δεν παύω να εκπλήσσομαι όταν βλέπω πόσο έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια του, ειδικά όταν βγαίνουν εκτός περιεχομένου. Όχι ότι είναι και ο μόνος δηλαδή – είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι και οι θεμελιωτές κοσμοθεωριών πρέπει να κάθονται σε κάποιο συννεφάκι στον παράδεισο και να τραβάνε τα μαλλιά (ή τα γένια τους) βλέποντας τις παρερμηνείες των λεγομένων τους.

Μια από τις συνηθισμένες ατάκες και στο χώρο του BDSM (υποπτεύομαι πως λέγεται πολύ περισσότερο απ’ όσο γράφεται) είναι το «ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων βημάτων αρχίζει με το πρώτο βήμα» το οποίο είναι παραφθορά μιας φράσης από το Ταό Τε Τσινγκ. Βεβαίως ο Λάο Τσε μιλάει για χίλια λι και ένα λί είναι περίπου μισό χιλιόμετρο, πάει να πεί ότι το ταξίδι είναι περίπου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

Το πρόβλημα είναι στο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ, (όπως και έξω από εδώ σε κάθε τομέα), θεωρούν ότι έκαναν τη μισή διαδρομή από την απόλυτη άγνοια ως την απόλυτη γνώση, του BDSM εν προκειμένου, απλώς και μόνο επειδή χαστουκίστηκαν ή χαστούκισαν, έμειναν για ώρα στα γόνατα ή το διέταξαν, μαστιγώθηκαν ή μαστίγωσαν, πουτσοπνίχτηκαν ή πουτσοέπνιξαν, ντύθηκαν κατά όπως τους ορίσθηκε ή έντυσαν όπως όρισαν, δέθηκαν ή έδεσαν…, σε μια, δύο ή μερικές real ή msn συναντήσεις.

Πρέπει να θυμίσω, και το νήμα αυτό το σκοπό έχει, ότι υπάρχει και υφίσταται το θέμα των υπολοίπων 999 βημάτων! Προφανώς, για κάποιους-ες το να αποφασίσει κανείς να ξεκινήσει να ασχολείται σοβαρά με τις «ιδιαίτερες» σεξουαλικές προτιμήσεις του αλλά και τον τρόπο ζωής όπως αυτά εκφράζονται από τα ακρωνύμια BDSM είναι ένα σημαντικό βήμα – εξίσου σημαντικό στο μυαλό τους (επιτρέψτε μου την καθ’ υπερβολή προσομοίωση) με το να γραφτούν σε μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης, να μπουν στο Πανεπιστήμιο ή ακόμα και να γεννήσουν ένα παιδί (!). Όμως από εκεί, μέχρι του σημείου να τελειώσουν τη σχολή, να πάρουν το πτυχίο του Πανεπιστημίου ή να φτάσει το παιδί σε μια ηλικία π.χ 17 ετών, υπάρχει ένας πολύ, πολύ, πολύ, πολύ (αλλά ΠΟΛΥ) μακρύς δρόμος. Και στη διάρκεια του θα υπάρξουν στιγμές λιποψυχίας, απογοήτευσης, ανίας, απόγνωσης, κούρασης, πόνου, θλίψης και όλων των άλλων εμποδίων που κάνουν τη ζωή τους κόλαση και τους προτρέπουν να τα παρατήσουν.

Ο Λάο Τσε αναφέρει τη συγκεκριμένη φράση για να μας πει ότι τα μικρά γεννούν τα μεγάλα- και έχει δίκαιο. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, μας λέει ότι ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος αντανακλούν ο ένας τον άλλον - και έχει επίσης δίκαιο. Αν θέλει κάποιος να δει τα πράγματα λιγότερο με τα μάτια του φυσικού και προτιμήσει τα μάτια του μεταφυσικού, θέλει να μας πει ότι η λήψη μιας απόφασης καθορίζει μια σειρά από επιλογές και πιθανότητες και αποκλείει κάποιες άλλες (τελικά δεν την αποφεύγουμε τη φυσική) και έχει, για μια ακόμα φορά δίκαιο.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει την αυταρέσκεια με την οποία φορούν οι περισσότερες ή πολλές s τη στολή τους «φόρεμα, γόβες, κάλτσες χωρίς εσώρουχο», όπως τους έχει ορισθεί, ούτε την εξίσου ενοχλητική υπεροψία με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ή πολλοί K τις υ και φυσικά δεν ενισχύει την ακόμα εξοργιστικότερη (και πιο αφελή βεβαίως, βεβαίως) συνέχεια με κουτσομπολιά, κακίες και φωτογραφικές αναφορές δεξιά αριστερά όταν για το ένα μέρος κάτι δεν πάει καλά ή απλά όταν δεν αρέσει ότι μετά το α ακολουθεί το β και όχι το ω.

Υοu ain’t seen nothing yet , έλεγαν οι Buchman Turner Overdrive, και είμαι σίγουρος ότι θα το προσυπέγραφε και ο Λάο Τσε. Η σώφρων απόφαση, αποτέλεσμα μακρότατου προβληματισμού.και η συνειδητή επιλογή του να βιώσει κάποιος το BDSM (και όχι να κάνει BDSM) όπως και όλα τα ανθρώπινα εγχειρήματα έχουν μια διαδρομή. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι μόνο διαδρομή και δεν έχει προορισμό – αλλά για την υγρασία θα μιλήσουμε άλλη φορά- όμως το βέβαιο είναι ότι έχει διαδρομή.
Βεβαίως το πρώτο βήμα ειδικά για τις s, μετράει με ένα ειδικό βάρος, όμως αν δεν γίνουν και τα υπόλοιπα, το μόνο που θα τους μείνει είναι μια μάλλον ολιγοήμερη κοκκινίλα στα κωλομέρια, κανά δυό σχισμένα σουτιέν, μερικά χαμένα σκουλαρίκια, ένα ξεχασμένο nick σε αυτό ή σε άλλο ειδικό διαδικτυακό τόπο, ένα αίσθημα απογοήτευσης, μερικές μπηχτές προς αυτόν που «έφταιξε» και λίγες ή περισσότερες δικαιολογίες προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους.

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, είναι το φταίξιμο μόνο των s? Σαφώς όχι! Ένα μερίδιο της ευθύνης, σε πολλές περιπτώσεις διόλου ευκαταφρόνητο, πέφτει και σε αρκετούς που αυτοπαρουσιάζονται, αυτοπροσδιορίζονται, αυτοβαπτίζονται, εμφανίζονται, το παίζουν (η και αυτοπαραμυθιάζονται νομίζοντας ότι είναι) Καίσαρες, Κ ήθελα να πω, ναι από αυτούς που δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν masters, κυρίαρχοι του σύμπαντος δλδ ολημερίς και ολονυχτίς στο σπίτι-φόρουμ με πολυγραφότατες απόψεις επί παντός επιστητού γνωστοί παρηγορητές και συμβουλάτορες στις απανταχού κοκκινοσκουφίτσες που τους γέλασε ο κακός ο λύκος, και σαδιστές του κώλου, δλδ φόρεσα τα πέτσινα και τη ζώνη με την χονδρή αγκράφα και άρα έτοιμος για μπι τζις εεεε σεμ ή έχω πάντα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μου το βαλιτσάκι κομπλέ και έτοιμο, όπως και οι υδραυλικοί, πάντα ετοιμοπόλεμοι, που σε μια απελπισμένη προσπάθεια μήπως και τσιμπήσουν καμιά ρόγα επιπλέον, να χαστουκίσουν κανένα κωλαράκι ακόμη, κλπ κλπ κλπ,

(Α, να μη ξεχάσω να αναφέρω πως οι εν λόγω κύριοι φορώντας τα μαύρα γυαλιά του "μάγκα" ΔΕΝ βλέπουν τα 2 τεράστια πανό που αναρτημένα εκεί ψηλά φωνάζουν
«1. BDSM χωρίς επιτυχή στόχευση της σκέψης, του νου, του μυαλού, του εγκέφαλου, του τσερβέλου…,ρε όσο αίμα και αν χυθεί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να λερώσεις το χαλί!»
και
«2.. BDSM χωρίς σεξ και πολυσχιδή σεξουαλικότητα είναι αμάξι χωρίς μοτέρ και ρόδες»)
τείνουν να παρουσιάσουν τη διαδρομή ως κάτι «εύκολο» ή ως κάτι που μπορεί να κάνει η κάθε μία, -έλα εδώ μανίτσα μου, εγώ θα σε εκπαιδεύσω- όμως η αλήθεια είναι πως καμία ανθρώπινη επαφή δεν είναι εύκολη και καμία πορεία δεν είναι για τον καθ΄ένα.

Και όσο πιο νωρίς το κατανοήσουν αυτό οι φερέλπιδες νεάνιδες και νεοεισαγόμενες κυρίες στο χώρο του BDSM, που ψάχνουν απλά ένα λίγο πιο wild rock party όσο και οι εκκολαπτόμενοι top, dom, head, chief, director, manager, president, vp, ceo…, (ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ το πρώτο γράμμα πάντα Κεφαλαίο αλλιώς αλλάζει το νόημα της λέξης) που αναζητούν να γαμήσουν με τον τρόπο που τα σπάει στο πιάνο του ο Jerry Lee Lewis στο άσμα Whole Lotta Shakin' Going On, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς και για το BDSM Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να υπενθυμίζει κανείς στην εποχή της άμεσης ικανοποίησης στην οποία όλα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, αχ τι κάνει αυτό το msn, αλλά το BDSM δεν επιτυγχάνεται σε δέκα απλά μαθήματα! Μερικά πράγματα είναι ταξίδια ζωής, και αυτή είναι η πραγματικότητα

Οποιος-α κάνει αυτή την αρχή και ξεκινήσει το μεγάλο του/της ταξίδι, ας θυμάται την πραγματικότητα. Ότι, υπάρχουν και τα υπόλοιπα 999 βήματα και όσο πιο γρήγορα θα το συνειδητοποιήσει, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσει τις πάσης φύσεως δυσκολίες του δρόμου που επέλεξε να ταξιδέψει. Ο λόγος που οι αρχαίοι (και οι… λιγότερο αρχαίοι) σοφοί είναι τόσο πρόσφοροι σε αποφθέγματα, είναι επειδή τα λόγια τους προέρχονταν από μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στο ίδιο αυτό ταξίδι, στην αντιμετώπιση των ίδιων αυτών δυσκολιών και στη πάλη με τους ίδιους εχθρούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου